Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάμε για λουκέτο σε Γ΄ Εθνική και τοπικά πρωταθλήματα

ΕΠΟ
14 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Υπάρχει αβεβαιότητα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο τη σεζόν που έχει μεν ξεκινήσει, αλλά μόνο Super League και οι ερασιτεχνικές ομάδες στο Κύπελλο Ελλάδος παίζουν.

ΑΘΗΝΑ. Υπάρχει αβεβαιότητα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο τη σεζόν που έχει μεν ξεκινήσει, αλλά μόνο Super League και οι ερασιτεχνικές ομάδες στο Κύπελλο Ελλάδος παίζουν. Πλέον πέρασε και ο μισός Σεπτέμβρης και όλα είναι ρευστά, υπάρχουν εκκρεμότητες παντού, οι ομάδες προετοιμάζονται έχουν κάνει έξοδα, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και πότε, με την ΕΠΟ από τη μία και τον Αυγενάκη από την άλλη να είναι απέναντι και να εμμένουν στις θέσεις τους.   

Αν θα πάρουμε τα πράγματα από την υψηλές κατηγορίες, η Super League 2 ναι μεν έχει κάνει και την κλήρωση των αγώνων, αλλά η ΕΠΟ δεν της έχει δώσει όλες τις ομάδες που ανεβαίνουν από την Γ΄ Εθνική, υπάρχει εκκρεμότητα με Κοζάνη και Αγροτικό Αστέρα/Πανδραμαϊκό.

Η Γ΄ Εθνική έχει το ίδιο πρόβλημα, αφού πέραν της Κοζάνης από τον περσινό 2ο Όμιλο, που σαν πρωταθλήτρια μάχεται να ανέβει, υπάρχουν ομάδες και στον 1ο, με το διαιτητικό δικαστήριο να συνεδριάζει την Τρίτη 13/9 για το θέμα αυτών και να μην βγάζει απόφαση, αλλά να δίνει προθεσμία για να καταθέσουν  υπομνήματα  σε όλους τους εμπλεκόμενους   έως τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 15/9. Αν η απόφαση βγει μετά από 10 μέρες αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα τελειώνει ο Σεπτέμβρης και όλα θα είναι στον αέρα, με τις ομάδες να μην ξέρουν ποια θα αγωνιστεί στη Super League2 και ποιες στη Γ΄ Εθνική.

Αυτό σημαίνει ότι το πιθανότερο είναι (αν δεν ψηφιστεί αναστολή πρωταθλημάτων από την Γ.Σ. της ΕΠΟ) ότι το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής που ενδιαφέρει ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρα Πετριτή, δύσκολο έως απίθανο να ξεκινήσει στις 2 Οκτώβρη.

Όσο για τα τοπικά πρωταθλήματα, κάποια που έχουν ξεκινήσει ή τα άλλα που θα ξεκινήσουν αρχές Οκτώβρη, θα εξαρτηθούν από την απόφαση της Γ.Σ. της ΕΠΟ, όπου πάει προς αναστολή όλων. Αυτό σημαίνει ότι ούτε η Γ΄ Εθνική θα παίξει, αφού είναι πρωτάθλημα ερασιτεχνικών ομάδων και το διοργανώνει η ΕΠΟ.    

Όλα αυτά γιατί ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ δεν ήραν ξεκάθαρη απόφαση υπέρ των θέσεων της ΕΠΟ, δηλαδή ότι ο νόμος του κράτους δεν μπορεί να επιβάλλει αθλητικές κυρώσεις στις ομάδες για το Μητρώο. Βέβαια έστω και καθυστερημένα η ΕΠΟ πρόσθεσε στον ΚΑΠ διάταξη για τη σεζόν 2022-23, που ξεκαθαρίζει  ότι η ένταξη στο Μητρώο δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας και των ΕΠΣ. Το πρόβλημα πλέον πάει στις ομάδες που δεν θα είναι στο μητρώο και δεν θα τους δίνετε το δικαίωμα χρήσης σε δημοτικά και κρατικά γήπεδα.  

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Με τα σημερινά δεδομένα ότι πάμε για ΛΟΥΚΕΤΟ στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, εκτός και αν τις επόμενες μέρες αλλάξει κάτι από πλευράς Αυγενάκη.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια