Κυριακή 22.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ι. Βλαχόπουλος: «Η ΕΠΣΚ υπέρ της αναστολής των πρωταθλημάτων»

ΕΠΣΚ
14 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως ξέρουμε υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα αν θα γίνουν τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων φέτος, εφόσον θα υπάρξουν αθλητικές κυρώσεις για τις ομάδες που δεν έχουν τακτοποιηθεί στο Μητρώο της ΓΓΑ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως ξέρουμε υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα αν θα γίνουν τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων φέτος, εφόσον θα υπάρξουν αθλητικές κυρώσεις για τις ομάδες που δεν έχουν τακτοποιηθεί στο Μητρώο της ΓΓΑ. Για το θέμα αυτό και τη θέση της ΕΠΣ Κέρκυρας, μιλήσαμε με τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Ι. Βλαχόπουλο, ο οποίος και σκιαγράφησε τις δικές της απόψεις, ενόψει της έναρξης των επίσημων αγώνων (πρωτάθλημα και κύπελλο της ΕΠΣΚ).

Τον βρήκαμε στο τηλέφωνο αλλά σε άλλη χώρα, στην Ουγγαρία, όπου σαν αρχηγός αποστολής έχει μεταβεί με την Εθνική μας ομάδα παίδων (Κ17), ενώ σε αυτή μετέχει και είναι αρχηγός της, ο Κερκυραίος Χρήστος Μουζακίτης από τους Αυλιώτες, ο οποίος αγωνίζεται στην Κ-17 του Ολυμπιακού Πειραιώς και μένει με την οικογένειά του στην Αθήνα.

Ρωτήσαμε τον κ. Βλαχόπουλο για τη στάση που θα τηρήσει η Ένωση στη Γ.Σ. της ΕΠΟ και μας είπε: «Η ΓΣ μάλλον θα γίνει στην Αθήνα, υπάρχει αυτή τη στιγμή μια τάση για ψήφιση αναστολής των πρωταθλημάτων και εμείς με αυτήν θα συνταχθούμε. Βέβαια ως τις 30 Σεπτέμβρη που είναι η Γ.Σ. μπορεί να έχουμε κάποια εξέλιξη, θα δούμε ως τότε αν αλλάξει κάτι».

Για το θέμα της ΕΠΣ Πειραιά όπου η ΕΠΟ το έχει βάλει στην ημερήσια διάταξη με το σκεπτικό να διαγραφεί λόγω μιας «δήλωσης» που έχει κάνει, ο κ. Βλαχόπουλος λέει: «Δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε 70 σωματεία να μην αγωνιστούν φέτος, γιατί αυτό θα γίνει αν διαγραφεί η ΕΠΣ Πειραιά. Συνεπώς δεν θα ψηφίσουμε τη διαγραφή, υπάρχουν άλλοι τρόποι για να επιβληθούν κάποιες κυρώσεις, αλλά όχι διαγραφή».

Έχουν δηλώσει συμμετοχή στα πρωταθλήματα 34 ομάδες και ρωτήσαμε αν είναι όλες ενταγμένες στο μητρώο και τι θα γίνει: «Σχεδόν στο σύνολό τους έχουν τακτοποιηθεί. Από τις 34, μόλις 1,2 έχουν μικροεκκρεμότητες που θεωρούμε ότι θα λυθούν». Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Ένωση βοήθησε πάρα πολύ τις περισσότερες ομάδες στο θέμα αυτό και είναι ο λόγος που σχεδόν στο σύνολό τους τακτοποιήθηκαν.

Αναφέραμε αν θα γίνουν αλλαγές, επειδή έχει προγραμματιστεί να γίνουν επίσημα ματς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, είναι για το τοπικό Κύπελλο, ενώ θα γίνει και ο αγώνας για το Σούπερ Καπ την Κυριακή. Μας είπε ο πρόεδρος: «Θα γίνουν όλα τα ματς κανονικά, 1,2 αλλαγές ίσως στην ώρα, μπορεί να έχουμε, έγκαιρα θα σταλεί το αναλυτικό πρόγραμμα, για το κύπελλο, ενώ κανονικά το απόγευμα της Κυριακής στις 17.00 θα γίνει στο γήπεδο του Ολύμπου το Σούπερ Καπ».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια