Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησαν προετοιμασία τα φαβορί του πρωταθλήματος

ΕΠΣΚ
25 Αυγούστου 2022 / 15:51
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων της ΕΠΣΚ αφού θα αγωνιστούν για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, με την κλήρωση να γίνεται την ερχόμενη Τετάρτη 31 Αυγούστου.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε λιγότερο από ένα μήνα ξεκινάνε οι επίσημες υποχρεώσεις των ομάδων της ΕΠΣΚ αφού θα αγωνιστούν για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος, με την κλήρωση να γίνεται την ερχόμενη Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Τα περισσότερα σωματεία ξεκίνησαν την προετοιμασία τους, κάποια που δεν θα παίξουν κύπελλο την όρισαν για τις επόμενες μέρες. Όπως και να έχει στα εδώ τεκταινόμενα ο κορυφαίος τίτλος είναι αυτός του πρωταθλητή της Α΄ κατηγορίας που οδηγεί σε μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική. Και στο κομμάτι αυτό στρέφεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Βέβαια υπάρχουν και άλλα πολύ ενδιαφέροντα «κομμάτια» των φετινών πρωταθλημάτων και του κυπέλλου, όπως η παρουσία του ΑΟ Κέρκυρα στην Α΄ κατηγορία, που τελευταία φορά που μετείχε ήταν πριν από 45 χρόνια περίπου.

Στην φετινή Α΄ κατηγορία κατά τη δική μας εκτίμηση, δυο ομάδες έχουν το προβάδισμα για να πρωταγωνιστήσουν και μιλάμε για τον ΟΦΑΜ που έπεσε από την Γ΄ Εθνική, αλλά κράτησε τον βασικό κορμό της ομάδας και τον ιστορικό Όλυμπο ο οποίος τερμάτισε πέρσι 3ος στο πρωτάθλημα, κράτησε όλους τους παίκτες ενώ έκανε και κάποιες προσθήκες. Θα έλεγα και τον Θιναλιακό ο οποίος είχε εξαιρετική ομάδα πέρσι και στη λεπτομέρεια έχασε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα παρουσιαστεί και αν κυνηγήσει την κορυφή (το βλέπουμε αρκετά δύσκολο). Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΑΟ Κέρκυρα ή κάποια άλλη ομάδα (Αχιλλέας, Παξοί κλπ) δεν θα «ξεχωρήσουν» και δεν μπορούν να κάνουν την υπέρβαση.

Μένουμε στις δυο ομάδες που με βάση τα τωρινά δεδομένα είναι πιο μπροστά στις προβλέψεις, στον Όλυμπο και τον ΟΦΑΜ. Ο Ιστορικός, ξεκίνησε από τις 16/8 με τον Άκη Πανδή  στο πόστο του προπονητή, ενός εξαίρετου ανθρώπου και τεχνικού, με πολλές γνώσεις, εκ των κορυφαίων προπονητών. Σημαντικό ότι έχει ξαναδουλέψει στην ομάδα, έχει φορέσει τη φανέλα της και ήταν αρχιπροπονητής στις Ακαδημίες τα τελευταία χρόνια.

Ο ΟΦΑΜ λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε την τελευταία στιγμή με το θέμα του προπονητή, ξεκίνησε χθες κάτω από τις οδηγίες του Κώστα Νέτη, ο οποίος μάλιστα έχει φορέσει παλιότερα τη φανέλα του σωματείου του Αγ. Ματθαίου.

Υπάρχουν κοινά σημεία ανάμεσα στους δυο προπονητές, πέραν ότι διατηρούν μια εξαιρετική φιλία, ήταν συμπαίκτες στον Όλυμπο και στην ΑΕ Λευκίμμης , αλλά και προπονητές στην ομάδα του Ολύμπου πριν 10 χρόνια, ενώ χαρακτηριστικό τους είναι ότι δουλεύουν πολύ με την ομάδα και προσπαθούν να πάρουν το 100% των παικτών.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια