Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κορυφαία νεάνιδα 2016 η Κωνσταντίνα Ρωμαίου

Ρωμαίου
08 Δεκεμβρίου 2016 / 19:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Είθισται κάθε χρόνο να βραβεύονται αθλητές, αθλήτριες, άνθρωποι του αθλητισμού που ξεχώρισαν την χρονιά που φεύγει σε τελετές, είτε μέσα στο Δεκέμβρη, είτε στις αρχές της νέας χρονιάς.

Μια διάκριση περιμένει τον κερκυραϊκό αθλητισμό στον στίβο, αφού η Κωνσταντίνα Ρωμαίου αναδείχθηκε κορυφαία νεανίδα αθλήτρια για το 2016, από τον ΣΦΚΑ (Σύλλογο Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού). Οι διακρίσεις της σε Ελλάδα, Ευρώπη και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα την ανέδειξαν σαν κορυφαία της χώρας για το 2016 και μαζί με αθλητές και τις αθλήτριες που επίσης διακρίθηκαν σε όλες τις κατηγορίες στίβου, όπως και τους προπονητές των, θα βραβεύσει ο ΣΦΚΑ. Φυσικά στα τιμώμενα πρόσωπα ο Παύλος Σκορδίλης, ο προπονητής της Κ. Ρωμαίου, αυτός με τις μεγάλες επιτυχίες των αθλητών του, αυτός που ε΄χει φέρει την άνοιξη στον Κερκυραϊκό στίβο.
Αναλυτικά, οι κατηγορίες: 
Παις: Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), προπονητής Βασίλης Μεγαλοοικονόμου 
Κορασίδα: Δέσποινα Μαλταμπέ (ύψος), προπονητής Δημήτρης Δαμασκηνός 
Έφηβος: Μιλτιάδης Τέντογλου (μήκος), προπονητής Βαγγέλης Παπανίκος
Νεανίς: Κωνσταντίνα Ρωμαίου (τριπλούν), προπονητής Παύλος Σκορδίλης 
Άνδρας Κ23: Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία), προπονητής Αλέξανδρος Παπαδημητρίου 
Γυναίκα Κ23: Ηλιάνα Κοροσίδου (σφυροβολία), προπονητής Κώστας Κοροσίδης 
Άνδρας: Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ), προπονητής Δημήτρης Κυτέας 
Γυναίκα: Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), προπονητής Μίτσελ Κρίερ 
Καλύτερος βετεράνος: Γιώργος Φαρμάκης 
Παραολυμπιονίκες 
Άνδρες: Σε Τζoν Φερνάντες 
Γυναίκες: Δήμητρα Κροκίδα 
Λόγω της επετείου των 120 ετών από την πρώτη διεξαγωγή του Μαραθωνίου, θα βραβευτούν οι Έλληνες νικητές του αγώνα του 2016, Χριστόφορος Μερούσης και Ουρανία Ρεμπούλη, όπως και οι προπονητές τους, Σταύρος Καρρές και Παναγιώτης Χαραμής, αντίστοιχα.
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια