Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκρεμίστε τα τείχη για την Κωνσταντίνα, τον Πάνο, τον Παύλο και τα άλλα τα παιδιά!

Ρωμαίου
25 Ιουλίου 2016 / 18:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Οι διεθνείς αθλητές του ΚΓΣ με τον ομοσπονδιακό προπονητή τους, Π. Σκορδίλη φθάνουν το βράδυ της Δευτέρας στο Ι. Καποδίστριας (22:30).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το να φτάνεις στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι μεγάλη επιτυχία, όταν όμως στο αγώνα αυτό, στον Μπιτγκόζ της Πολωνίας, κάνεις τρομερά πράγματα βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ από 13.39μ. σε 13.55μ., σε έναν αγώνα που έγινε πρωί, είσαι η 2η αθλήτρια στον κόσμο, κατακτάς το ασημένιο μετάλλιο, μόνο ψυχάρα είσαι και σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τα ίδια βέβαια και στον προπονητή Παύλο Σκορδίλη, ο οποίος είχε σχεδιάσει πολύ σωστά με την αθλήτρια τις φετινές υποχρεώσεις, με στόχο να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον «αγώνα της ζωής της», αφού εδώ θα μέτραγε αν έχει δυνατότητες να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο και πόσο. Και η Κωνσταντίνα το ήξερε, πείσμωσε και απέδειξε σε όλο τον κόσμο, ότι είναι από τις κορυφαίες αθλήτριες του πλανήτη στο τριπλούν, στην ηλικία της. 
Συγκινημένη, δακρυσμένη μετά το τέλος του αγώνα και την οριστικοποίηση του Αργυρού μεταλλίου, δήλωσε:  «Δεν το πιστεύω αυτό που έχει γίνει. Είμαι πολύ χαρούμενη δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου. Ήρθα εδώ με την όγδοη επίδοση και φεύγω με το ασημένιο μετάλλιο. Δεν ήμουν το φαβορί σε αυτόν τον τελικό και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτο… Ένιωθα πολύ καλά πριν τον αγώνα και αυτό που βγήκε στο πρώτο άλμα. Μπήκα αποφασισμένη να κάνω μεγάλο αγώνα. Ακόμα και τα άκυρα άλματα ήταν καλά. Την επόμενη χρονιά θα διεκδικήσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων  (θα γίνει το 2017 στο Μπίντγκοζ) και ίσως να παλέψω για ένα μετάλλιο».
Νικήτρια του αγώνα ήταν η Κινέζα  Τινγκ Τσεν με 13,85 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και δεύτερη η Λουλιάνα Ανιτέι (Ρουμανία) με 13,49 μ,., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ. 
Αυτή η διάκριση μπορεί να είναι και σταθμός ζωής για την Κωνσταντίνα. Μας είχε δηλώσει πριν ένα μήνα, ότι έχει κάποιες προσκλήσεις για να πάει με υποτροφία να σπουδάσει σε Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο. Όμως αυτό το μετάλλιο, ανέβασε κατακόρυφα, πολλαπλασίασε τις μετοχές της Κωνσταντίνας και το ενδιαφέρον πλέον είναι μεγάλο. Αρκετά και ξεχωριστά Πανεπιστήμια εκδήλωσαν άμεσα το ενδιαφέρον τους γι αυτήν, λόγω της διάκρισης και πλέον έχει μπροστά της τις επόμενες 2-3 βδομάδες να αποφασίσει για το μέλλον της, που σίγουρα θα είναι λαμπρό, παράλληλα δε,  η Κερκυραία αθλήτρια του ΚΓΣ μπορεί να ανέβει αγωνιστικά και να πάει πολύ μακριά, αφού θα έχει ιδανικές συνθήκες προπόνησης (ας μην μιλάμε για Κέρκυρα και συνθήκες), έστω και αν είναι χωρίς τον Παύλο Σκορδίλη, που την πήρε 12 χρόνων και την έφτασε ψηλά, ώστε να κατακτήσει τα πάντα στην Ελλάδα, να είναι κορυφαία στην ηλικία της τα τελευταία πέντε χρόνια και να είναι 2η στον κόσμο. Χίλια μπράβο και στους δύο.    
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια