Κυριακή 22.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στον τελικό οι πρώτοι αγώνες

ΕΠΣΚ
19 Απριλίου 2022 / 17:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έστω και καθυστερημένα θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου, αφού η ανάγκη να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ως τις 18 Απρίλη ήταν επιτακτική.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έστω και καθυστερημένα θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου, αφού η ανάγκη να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ως τις 18 Απρίλη ήταν επιτακτική. Και αυτό γιατί θα έπρεπε η Ένωση να δηλώσει στην ΕΠΟ την πρωταθλήτρια Κέρκυρας που θα παίξει στα μπαράζ για άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Έτσι λόγω και των αναβολών, το κύπελλο θα ολοκληρωθεί τις επόμενες 12 μέρες, αφού πρώτα θα γίνουν οι ημιτελικοί, 20 και 27 Απρίλη, ενώ στις 2 Μάη θα έχουμε τον τελικό.

Έχουμε την Μ. Τετάρτη τους πρώτους αγώνες, με πρώτο χρονολογικά ματς αυτό ανάμεσα σε Αστέρα Πετριτή και ΑΟ Παξών που θα ξεκινήσει στις 12.00, καθαρά για συγκοινωνιακούς λόγους. Στο ματς που θα γίνει στο γήπεδο Πετριτή, ορίστηκε διαιτητής ο Κ. Γιούργας και βοηθοί του οι Κάντας και Μίχος. Το άλλα ματς θα ξεκινήσει στις 17.00 στο γήπεδο Κασσιόπης, αντίπαλοι ο Θιναλιακός με τον Αχιλλέα Νυμφών και διαιτητή τον Μαργαρίτη, ενώ βοηθοί θα είναι η Σατκλίφ με τον Δράμπαλο.

Η ρεβάνς αυτών των δυο παιγνιδιών θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα στις έδρες των αντιπάλων και στον τελικό θα περάσουν οι ομάδες που στα δυο ματς θα συγκεντρώσουν καλύτερο συντελεστή βαθών από τον αντίπαλο, σε περίπτωση ισοβαθμίας μετράνε τα γκολ, αν και εδώ έχουμε ίδιο αριθμό τότε μετράει το εκτός έδρας γκολ. Σε απόλυτη ισοβαθμία θα έχουμε ημίωρη παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.      

Στη σειρά αυτή των αγώνων υπάρχουν φαβορί, έστω και αν στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ. Όμως σε μια σειρά δυο αγώνων Αστέρας Πετριτή και Θιναλιακός έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό

Να σημειώσουμε ότι στα ματς του πρωταθλήματος που οι ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες, ο Αστέρας νίκησε εκτός έδρας 1-0 τους Παξούς και 5-1 εντός έδρας. Και ο Θιναλιακός πέτυχε δυο νίκες, 3-0 εκτός έδρας τον Αχιλλέα και τον συνέτριψε με 6-0 εντός έδρας.

Να σημειώσουμε ότι Θιναλιακός και Αστέρας Πετριτή βρέθηκαν αντίπαλοι στον τελικό του 2019 με νικήτρια τότε την ομάδα της Αχαράβης και σκορ 3-0 (είχε κάνει νταμπλ).

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια