Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κίνδυνος υποβιβασμού 3 ως 5 ομάδων από την Α1

ΕΠΣΚ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
30 Μαρτίου 2022 / 17:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα τοπικά πρωταθλήματα η μάχη των βαθμών στις τελευταίες αγωνιστικές έχει ενταθεί αφού το ενδιαφέρον παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα τοπικά πρωταθλήματα η μάχη των βαθμών στις τελευταίες αγωνιστικές έχει ενταθεί αφού το ενδιαφέρον παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Και αν πούμε ότι έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση τίτλος, όπου όλα δείχνουν ότι ο Αστέρας Πετριτή θα είναι αυτός που θα πάρει το πρωτάθλημα και  η ομάδα που πάει στα μπαράζ ανόδου για την Γ Εθνική, έχουμε μάχη για μια ή δυο θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό. Και εκεί οι ομάδες του Αστέρα Λιαπάδων, του Οδυσσέα Αυλιωτών, της Ολυμπιάδας Καρουσάδων  καίγονται ώστε να καταλάβουν την 10η θέση που εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση την παραμονή στην κατηγορία, αφού 11η και 12η με τα τωρινά δεδομένα κινδυνεύουν.

Στην προκήρυξη αναφέρεται ότι θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η, 13η και 14η θέση. Με βάση αυτά ο Ατρόμητος Στρογγυλής, ο Αστέρας Μωραΐτικων και η ΑΕ Καναλίων θα παίζουν στην Α΄ κατηγορία την επόμενη χρονιά. Όμως αν πέσει ομάδα από την Γ΄ Εθνική, θα πέσει ακόμη μια ομάδα, στην περίπτωσή μας ο ΟΦΑΜ δεν γλυτώνει, άρα με βάση αυτά τα δεδομένα, ίσως πέσουν 4 ομάδες, ενώ αν πέσει και η ΑΕ Λευκίμμης τότε οι ομάδες θα είναι πέντε.

Αλλά σε περίπτωση που ανέβει η πρωταθλήτρια της Α1 (Αστέρας Πετριτή) στην Γ΄ Εθνική, τότε πέφτει μια ομάδα λιγότερη.  

Με βάση όλα αυτά η εκτίμησή μας είναι πως από 3 ως πέντε θα είναι οι ομάδες που θα υποβιβαστούν, θεωρούμε όμως πως τελικά δεν θα υπάρξει το χειρότερο σενάριο, δηλαδή υποβιβασμός των δυο ομάδων της Γ΄ Εθνικής και μη άνοδος του πρωταθλητή.  Με βάση την δυναμική των ομάδων, η ΑΕ Λευκίμμης μπορεί να μείνει στην κατηγορία, ενώ και ο Αστέρας Πετριτή έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να  κερδίσει την άνοδο και η πρόβλεψή μας είναι ότι θα υποβιβαστούν 3 ομάδες από την Α1, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια