Τετάρτη 02.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΑΕΛ απαντά στις καταγγελίες του Φ.Σ. Κοζάνης

Γ ΕΘΝΙΚΗ
02 Μαρτίου 2022 / 15:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολύ ντόρος έγινε για το τίποτα με ένα γεγονός σύνηθες μεν, κατακριτέο δε, στο γήπεδο της Λευκίμμης την περασμένη Κυριακή στο ματς με τον ΦΣ Κοζάνης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολύ ντόρος έγινε για το τίποτα με ένα γεγονός σύνηθες μεν, κατακριτέο δε, στο γήπεδο της Λευκίμμης την περασμένη Κυριακή στο ματς με τον ΦΣ Κοζάνης. Όπως γράψαμε και στο φύλλο της εφημερίδας την Τρίτη, 3-4 άτομα που ήταν εκτός γηπέδου, στο λόφο δίπλα στην είσοδο, ανάρτησαν ένα πανό που δεν αναφερόταν ΚΑΘΟΛΟΥ στον ΦΣ Κοζάνης, αλλά στην άλλη ομάδα του νομού που παίζει στην Γ΄ Εθνική, την ΑΕ Ποντίων και σε Λιγνιάδη και Ρουβά, που καμιά σχέση δεν έχουν με τα τεκταινόμενα. Οι άσχημες εκφράσεις και μεμονωμένες ύβρεις των 3-4 ατόμων, αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα και δεν μπορούν να αμαυρώσουν το ήθος και τη φιλοξενία του συνόλου των φιλάθλων της Λευκίμμης και της διοίκησης. Ύβρεις που (κακώς βέβαια) ακούγονται σε κάθε γήπεδο, από ηλίθιους ή μεθυσμένους, από άτομα που δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό ίσως και την πραγματικότητα. Να σημειώσουμε ότι ήταν εκτός γηπέδου και εκεί το Δ.Σ. και να θέλει δεν μπορεί να επέμβει, είναι δουλειά της Αστυνομίας.   

Η Κοζάνη το ανέδειξε αυτό, σαν τεράστιο θέμα, σε ένα γήπεδο που βρέθηκαν και δικοί της φίλαθλοι και δεν έγινε το παραμικρό. Η κρισιμότητα του αγώνα και η ήττα  των φιλοξενούμενων (που κυνηγάνε τον τίτλο) που τους βγάζει εκτός στόχων, ίσως οδήγησε σε τέτοιες διαμαρτυρίες. Καμιά αναφορά στο ματς, καμιά αναφορά στην πεντακάθαρη νίκη της «Βασίλισσας του Νότου», βρέθηκε πάτημα για 3-4 ηλίθιους να γίνει ντόρος. Η διοίκηση της ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση για όσα γράφτηκαν και η πορεία της για 5η σεζόν στην Γ΄ Εθνική, όπου δίδαξε πολιτισμό, είναι η απόδειξη ότι ο αθλητισμός και η φιλοξενία είναι προτεραιότητα στο Νότο.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ

 

Το ηθικό αξίωμα που απαιτεί, από τον κατ' όνομα, αντίπαλο όποιου επιπέδου και ιδιότητας, να ξέρει όχι μόνο να νικά αλλά και να χάνει, αποτελεί για τον αθλητισμό και τους αγωνιστικούς χώρους πρώτη προτεραιότητα.

Αντίθετα, όταν το όνομα προέλευσης, η οικονομική επιφάνεια, η βαθμολογική διαφορά και άλλα σχετικά οδηγούν σε συμπεριφορές ακραίας αλαζονείας και έπαρσης, εύκολα μπορεί και να γίνει αποδεκτό και το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»  ή με άλλα λόγια «ότι και να γίνει εμείς θα κερδίσουμε».

Κρίμα! Ο σύλλογος μας ήρθε από χαμηλά, συνήθισε στην αξιοπρέπεια της ανέχειάς του και η έντιμη αγωνιστική διαδρομή του τον έφερε τώρα να παλεύει για την παραμονή του στη κατηγορία , μακριά από τις οποίες ίντριγκες ή και αθέμιτους τυχόν, διαγκωνισμούς και μεθοδεύσεις για την εξασφάλιση νίκης ή πρωτιάς.

Για την Αθλητική Ένωση Λευκίμμης η μόνη πρωτιά που διαχρονικά και ομολογουμένως καμαρώνει είναι αυτή της μαζικής προσέλευσης των φιλάθλων της στους αγώνες.

Διανύουμε ήδη την 5η χρόνια στη Γ Εθνική και διεκδικούμε, έστω και άτυπα, την αναγνώριση ως μιας από τις πιο φιλόξενες και αθλητικές έδρες.

Ενδεικτικά και ως απάντηση στις ανάξιες διάψευσης αιτιάσεις των φιλοξενούμενων , αναφέρουμε ότι στην περίοδο που διανύουμε (17η αγωνιστική) κανένας ποδοσφαιριστής μας δεν δέχθηκε κόκκινη κάρτα και στον εν λόγω αγώνα ένας μόνο είδε την κίτρινη.

Υποδεχτήκαμε στο χώρο μεγάλο αριθμό φιλάθλων της Κοζάνης που ήρθαν με ξεχωριστό εκδρομικό λεωφορείο και με ιδιωτικά αυτοκίνητα, άπλωσαν δύο μεγάλα πανό τους μέσα από τα κιγκλιδώματα , στήριξαν με συνθήματα την ομάδα τους και έμειναν στο χώρο (ελεύθερο, ανοικτό, απερίφραχτο) μέχρι το τέλος της συνάντησης και ακόμα παραπέρα, χωρίς να τους πλησιάσει κακότροπα, βρίσει, απειλήσει ή ακόμη και ειρωνευτεί κανένας από τους αποχωρούντες ντόπιους φιλάθλους.

Κρίμα! Είναι άδικο, ανέντιμο και δείγμα δειλίας ο αντίπαλος να μην δέχεται την έντιμη και δίκαιη ήττα του, αλλά να προσπαθεί -εκμεταλλευόμενος το αυστηρό πνεύμα και γράμμα του πρόσφατου Νόμου για την οπαδική βία - να κερδίσει με αστήρικτα ψευδή ότι έχασε στον αγωνιστικό χώρο.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΑΕΛ μας, μερίμνησε όπως απαιτεί η αθλητική παράδοση και όπως κάνει πάντα, για την υποδοχή, τη στοιχειώδη φιλοξενία των αντιπάλων και την αδιατάρακτη διεξαγωγή του αγώνα.

Λυπούμαστε μόνο γιατί και στην περίπτωσή μας φαίνεται να ισχύει η παροιμία που λέει ότι « Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια