Κυριακή 22.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πραγματική υλοποίηση της ολιστικής μελέτης

ΕΠΣΚ
18 Φεβρουαρίου 2022 / 15:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Σε έκτακτη Γ.Σ. η «εναρμόνιση» καταστατικού από την ΕΠΣΚ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μάχη έγινε για να περάσει η ολιστική μελέτη στο καταστατικό της ΕΠΟ, αφού κάποιους δεν βόλευε, κάποιοι θεωρούσαν ότι υπάρχει «κυβερνητικός δάκτυλος», αλλά όταν έχει συμφωνήσει FIFA και UEFA, σαν ΕΠΟ προχωράς γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή.  Αυτό που μπορεί να φέρει η ολιστική μελέτη είναι ένα καλύτερο αύριο στο ποδόσφαιρο, αυτό που μέσω ΕΠΟ, λέγεται ότι «ελέγχεται», βλέποντας δε όλα όσα έχουν γίνει εκεί πάει και η δική μας σκέψη.  

 Έγινε γνωστό ότι την Τρίτη 22/2 θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με θέμα τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση της ολιστικής μελέτης. Μέσα στο Μάρτη θα γίνει έκτακτη Γ.Σ., για την εκλογή των μελών της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης. Αυτό σημαίνει ότι η προγραμματισμένη για τις 3 Μαρτίου έκτακτη Γ.Σ. για την πλήρωση κενών θέσεων στα δικαστικά όργανα, θα αναβληθεί.

Η ΕΠΟ με έγγραφο προς τις Ενώσεις, ζητεί να εναρμονίσουν τα καταστατικά τους με το καταστατικό της ομοσπονδίας σε συγκεκριμένες διατάξεις, όπως προβλέπεται από την ολιστική μελέτη, έως το τέλος του προσεχούς Ιουνίου. 

Η ΕΠΣ Κέρκυρας έχει Γ.Σ. στο τέλος του μήνα, αλλά είναι η ετήσια με τους απολογισμούς και δεν υπάρχει θέμα για αλλαγή τώρα. Μιλήσαμε με τον πρόεδρο κ. Ι. Βλαχόπουλο, ο οποίος μας είπε:

«Πήραμε από την ΕΠΟ το καταστατικό και προχωράμε στις απαραίτητες αλλαγές που απαιτούνται. Θα κάνουμε την εναρμόνιση σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν και θα συγκληθεί από την Ένωση Έκτακτη Γενική Συνέλευση αργότερα για να ψηφιστούν οι τροποποιήσεις».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια