Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για προετοιμασία στην Κύπρο, οι άλτες του ΚΓΣ

ΚΓΣ
22 Nov 2016 / 19:15

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Η χρονιά που τελειώνει ήταν η καλύτερη ίσως στην ιστορία του Κερκυραϊκού, για το τμήμα του στίβου, γιατί είχαμε δυο τεράστιες διακρίσεις (2η Παγκοσμιονίκης η Κ. Ρωμαίου και 1ος στην Ευρώπη Ματζουρογιάννης), συν βέβαια πολύ μεγάλες επιτυχίες, σε ευρωπαϊκό, βαλκανικό ή πανελλήνιο επίπεδο.

Ένας σημαντικότατος λόγος που είχαμε αυτές τις επιτυχίες, ήταν επειδή η «ομάδα Π. Σκορδίλη», δηλαδή οι αθλητές και αθλήτριες του «μάγου» των διακρίσεων, είχε δυνατότητα να πάει για προετοιμασία το χειμώνα και σε μίτινγκ αρκετές φορές. 
Αυτό είναι ένα δείγμα του πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει την απόδοση, τις επιδόσεις και τις διακρίσεις των αθλητών, όταν είτε είναι μακριά από χώρους χειμερινής προπόνησης (κλειστά γυμναστήρια κλπ), είτε επειδή κάποια πράγματα αφήνονται στην τύχη τους. 
Ο Παύλος Σκορδίλης, τρεις δεκαετίες τώρα κάνει σωστή και προγραμματισμένη δουλειά, δεκάδες αθλητές του έχουν φορέσει τη φανέλα της Εθνικής, εκατοντάδες διακρίσεις  για τα παιδιά του ΚΓΣ, είναι το επιστέγασμα των κόπων, αθλητών και προπονητή. 
Βέβαια από φέτος η δωρεά παραχώρηση του εργοστασίου του κ. Δαυίδ στου Βρυώνη που μετατράπηκε σε χώρο προπόνησης για τα παιδιά του Κερκυραϊκού, τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν χώρο τα χειμώνα να προπονηθούν, αλλά αυτό δεν φτάνει.  Όταν βρίσκεται ευκαιρία τα παιδιά που μπορούν να κάνουν κάτι ξεχωριστό και την επόμενη σεζόν στους αγώνες, με τον Π. Σκορδίλη να μην αφήνει τίποτα στην τύχη τους, έτσι βρέθηκαν στην Κύπρο για λίγες μέρες, σε ένα πρόγραμμα που θα συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία των παιδιών, Π. Ματζουρογιάννη και Δ. Μονόπωλη (φωτό σε μαγαζί της Κύπρου για αγορά αναμνηστικών). Είναι το ξεκίνημα, ενώ στη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί και άλλες τέτοιες έξοδοι από το νησί, για να γίνει το καλύτερο δυνατόν για τα παιδιά.