Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ.Σ. για αλλαγή καταστατικού η Θύελλα

ΕΠΣΚ
10 Φεβρουαρίου 2022 / 17:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο νέος αθλητικός νόμος έχει φέρει πολλές αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης των αθλητικών σωματείων, έφερε τη διάταξη που τα υποχρεώνει να εγγραφούν στο αθλητικό μητρώο και θα υπάρχει και καταγραφή και έλεγχος στις δραστηριότητές τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο νέος αθλητικός νόμος έχει φέρει πολλές αλλαγές και στον τρόπο διοίκησης των αθλητικών σωματείων, έφερε τη διάταξη που τα υποχρεώνει να εγγραφούν στο αθλητικό μητρώο και θα υπάρχει και καταγραφή και έλεγχος  στις δραστηριότητές τους. Θετικό βήμα κατά την άποψή μας, έτσι τα σωματεία θα πρέπει κάποια στιγμή να νοικοκυρευτούν και να τηρούν τους νόμους. Αυτός έδωσε τη δυνατότητα το 2021 όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία να πάρουν ένα συμβολικό ποσό 2.500€ και το 2022 ως τώρα κάτι περισσότερο από 1500€, ενώ από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ένα συμβολικό ποσό, που για πολλά είναι μια οικονομική ανάσα.

Για να μπορέσουν να διατηρήσουν την ειδική αθλητική αναγνώριση, τα περισσότερα θα πρέπει να τροποποιήσουν το καταστατικό τους και προχωράνε σε Γ.Σ. ώστε να πάρουν τα μέλη τους μια τέτοια απόφαση. Ανάμεσά τους και η ομάδα του ΑΠΣ Θύελλα Κέρκυρας, μια ομάδα που ανήκει στην οικογένεια του Ολύμπου. Τα παιδιά από την Ακαδημία του Ολύμπου, μετά τα 14-15 χρόνια τους πηγαίνουν στη Θύελλα για να συμμετάσχουν σε αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων (ανδρών) και αυτά που ξεχωρίζουν προωθούνται στον Όλυμπο. Έτσι είναι μια ομάδα νεανικότατη με παίκτες 14-18 ετών και στο συμβούλιο έχει παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, είτε της Θύελλας, είτε του Ολύμπου.

Το βράδυ της Τετάρτης 9/2/2022 συνεδρίασε το Δ.Σ. και γνωρίζοντας ότι πρέπει να κάνει τροποποίηση του καταστατικού, στην ετήσια τακτική απολογιστική Γ.Σ. αποφάσισε να βάλει και το θέμα της τροποποίησης, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Πάει λοιπόν σε τακτική Γ.Σ. την ερχόμενη Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

 

Η ανακοίνωση-πρόσκληση του ΑΠΣ «Θύελλα Κέρκυρας»

Με απόφασή του Δ.Σ. του ΑΠΣ Θύελλα που πάρθηκε στη συνεδρίαση της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου 2022, καλούνται τα μέλη της σε τακτική Γενική Συνέλευση.  

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Τροποποίηση του καταστατικού άρθρο κατ΄ άρθρο για την απόλυτη εναρμόνιση με τις ισχύουσες διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου, όπως ορίζεται από τη Γ. Γ. Α.  ώστε να λαμβάνει το σωματείο ειδική αθλητική αναγνώριση.

2. Διοικητικό απολογισμό.

3. Οικονομικό απολογισμό 2021 και προϋπολογισμό 2022.

Η Γ.Σ. θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του γηπέδου του Ολύμπου, στην Καλλιθέα Καναλίων την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17.00. Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική θα γίνει την ίδια μέρα, στον ίδιο τόπο και ώρα  18.00.

 

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος                Η γραμματέας

Κώστας Στογιάννος               Αναστάσιος Μονόπωλης


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια