Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η απουσία – «παρουσία» του ΚΓΣ που σχολιάστηκε

ΣΤΙΒΟΣ
01 Φεβρουαρίου 2022 / 16:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Είτε θέλουμε είτε όχι η ναυαρχίδα του Κερκυραϊκού είναι ο στίβος, το τμήμα αυτό είναι που τον έχει καθιερώσει στις καρδιές των Κερκυραίων και στη συνείδηση του Ελληνικού λαού.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ. Είτε θέλουμε είτε όχι η ναυαρχίδα του Κερκυραϊκού είναι ο στίβος, το τμήμα αυτό είναι που τον έχει καθιερώσει στις καρδιές των Κερκυραίων και στη συνείδηση του Ελληνικού λαού.

Όμως τα τελευταία χρόνια έγιναν κάποια γεγονότα, που κατά κάποιο τρόπο αποδυνάμωσαν το τμήμα, όπως η διαφωνία και η αποχώρηση των κ.κ. Μόσχου και κ. Γκασιάλη, οι μεταγραφές αθλητών (Καρύδη, Ρωμαίου, Ματζουρογιάννης, Μονώπολης, Πουλής κλπ) χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να επανέλθει και να βρει το δρόμο του, αλλά θέλει δουλειά και πολύ χρόνο. Υπάρχει βέβαια ο Παύλος Σκορδίλης με μια ομάδα αθλητών που διατηρεί την ελπίδα για διακρίσεις.   

Ερχόμαστε στο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που έγινε την Κυριακή 23 Γενάρη στα Γιάννενα  και ο Κερκυραϊκός δεν έστειλε αθλητές-τριες, όπως έκαναν Γ.Σ. Κέρκυρας, ΑΟ Κέρκυρα 2015 και ΓΕΚ. Πήγε μόνο ένας αθλητής που ανήκει στον ΚΓΣ ο νεαρός Ατσοπάρδης, οι γονείς του οποίου μας ενημέρωσαν ότι αυτοί ζήτησαν από τον ΚΓΣ να δηλώσει τη συμμετοχή του παιδιού (το έκανε ηλεκτρονικά ο ΚΓΣ), βρέθηκε στα Γιάννενα με τη συνοδεία του πατέρα του και προπονητή τον κ. Θάνο Μητρατζά, που τον είχε στον ΚΓΣ, και ο οποίος τώρα είναι σε άλλο σωματείο. Μάλιστα ενημερώθηκε ο ΚΓΣ ότι το παιδί θα κάνει προπονήσεις με τον κ. Μητρατζά.   

Κακά τα ψέματα όταν το κορυφαίο και μακράν καλύτερο σωματείο του Ιονίου στο στίβο, με 129 χρόνια προσφοράς δεν βρίσκεται στους αγώνες αυτούς, εύλογο είναι να προκαλεί απορία γιατί δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο ο ΚΓΣ και για το λόγο αυτό σχολιάστηκε αρκετά στην ΒΔ Ελλάδα..

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να είναι μια παροδική κάμψη και ότι θα επιστρέψει με την ίδια δυναμική που είχε παλιότερα ο στίβος του ΚΓΣ. Ο μεγάλος αυτός σύλλογος έχει μια ιστορία που την σεβόμαστε και θεωρούμε ότι μπορεί να επιστρέψει και να έχει και πάλι ναυαρχίδα ή σημαία του αν θέλετε το τμήμα στίβου.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια