Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκέψη - πρόταση για μεταφορά του ΕΑΚ Κέρκυρας

EAKK
09 Δεκεμβρίου 2021 / 16:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κάθοδος της κας Κράτσα, στο γήπεδο του Ολύμπου την Τετάρτη 8/12/2021 και η παρουσία του πρώην Περιφερειάρχη κ. Σπύρου έβγαλε είδηση η οποία ποτέ δεν έχει απασχολήσει σοβαρά όλους μας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η κάθοδος της κας Κράτσα, στο γήπεδο του Ολύμπου την Τετάρτη 8/12/2021 και η παρουσία του πρώην Περιφερειάρχη κ. Σπύρου έβγαλε είδηση η οποία ποτέ δεν έχει απασχολήσει σοβαρά όλους μας. Μια είδηση που σαν ιδέα είναι διπλά χρήσιμη και ίσως πρέπει να το δουν όλοι με μεγάλη σοβαρότητα γιατί θα εξυπηρετήσει την κοινωνία της Κέρκυρας σε δυο «καυτούς» τομείς.

Ο κ. Σπύρου μίλησε για παλιά του, ιδέα-πρόταση, να μεταφερθεί το ΕΑΚΚ στο χώρο της ΕΡΤ, εκεί όπου υπάρχουν περίπου ογδόντα στρέμματα και είναι του δημοσίου και αυτό για δυο λόγους. Ο ένας είναι ότι η Κέρκυρα αξίζει σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, αφού το «ερείπιο» που λέγεται ΕΑΚΚ δεν μπορεί να προσφέρει κάτι και ο άλλος επειδή μπορεί ο τεράστιος χώρος που καταλαμβάνει σήμερα θα μπορούσε να γίνει πάρκινγκ και να αποσυμφορήσει την πόλη που κυριολεκτικά πνίγεται.

Μάλιστα η κα Κράτσα τόνισε σε αυτό, ότι γνωρίζει την πρόταση και όταν έκανε μια νύξη όλοι την κατηγόρησαν ότι θέλει να δοθεί ο χώρος στην Fraport. Εκτίμησε ότι είναι μια εξαιρετική πρόταση που θα βοηθήσει και επειδή είναι οικόπεδα του Δημοσίου, είναι εφικτή μια τέτοια κίνηση. Ακούστηκε ότι οι τεράστιες κεραίες που υπάρχουν της ΕΡΤ, ίσως αποτελέσουν κάποιο εμπόδιο, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα των παρευρισκομένων, σήμερα με την τεχνολογία μπορεί να «καταργηθούν».

Ομολογουμένως και πέραν κάθε πολιτικής προσέγκισης, το να γίνει μια τέτοια κίνηση, θα ήταν ευχής έργον και για τον αθλητισμό και για την πόλη της Κέρκυρας που δεν έχει ούτε ένα στρέμμα κάπου για πάρκινγκ και υπάρχει καθημερινά απίστευτη ταλαιπωρία από χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν βρίσκουν χώρο να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους.

Βέβαια είναι ένα τεράστιο και ακριβό έργο και εκτιμούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα θαύμα για να γίνει κάτι τέτοιο, αφού κατά καιρούς και για δεκαετίες έχουν θαφτεί άλλα (π.χ. τα φράγματα, η παράκαμψη Μπενιτσών κλπ), όταν δεν μπορούν στο παλιό ΕΑΚΚ 40-50 χρόνια τώρα να κάνουν ένα σκέπαστρο για το στίβο (κόστους το πολύ 300.000€), κάθε χρόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι κλειστό το κολυμβητήριο, τα κλειστά γυμναστήρια του ΕΑΚΚ μόνιμα παρουσιάζουν προβλήματα, ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. έχει οικόπεδο και μελέτες έτοιμες στις Αλυκές και περιμένει 40 χρόνια να γίνει κάτι. Τίποτε ουσιαστικό ΔΕΝ  γίνεται στο νησί, μικροπαρεμβάσεις και πασαλείμματα, απλά για να λέμε ότι κάτι κάνουμε και εμείς μιλάμε για ένα τέτοιο τεράστιο έργο;

Όμως όπως ειπώθηκε, η ιδέα είναι εξαιρετική και ρεαλιστική αν υπάρξει συνεννόηση όλων (Δήμου, ΠΙΝ, ΓΓΑ, Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου κλπ), αλλά χρειάζεται συνεργασία, θέληση και πίεση από όλους. Λέτε;

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια