Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Β΄ Εθνική Ανδρών Χάντμπολ: Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Κερκυραϊκό ΓΣ

Χάντμπολ
15 Nov 2021 / 14:42

Τα δεκάλεπτα 2-2,6-3, 7-3, 10-6,13-9, 16-10 ημ, 20-9,23-12, 24-17, 29-22, 29-24, και τελικό 31-25

Νικηφόρο ξεκίνημα για την νεανική ομάδα του Κερκυραϊκού στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας  (Βόρειος όμιλος). Επιβλήθηκε της επίσης νεανικής ομάδας του Αρίωνα Πτολεμαΐδας με τελικό σκορ 31-25.  Από μεριάς των Κερκυραίων πήραν συμμετοχή όλοι οι αθλητές  και με αυτην την  αφορμή ο προπονητής και αθλητής Γιανναράς Παναγιώτης δήλωσε: «Καλό το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, δεν χάνουμε τους στόχους μας που είναι καθαρά αναπτυξιακοί. Έτσι με την συμμετοχή μας ετοιμάζουμε την ομάδα των παίδων και των εφήβων για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν σε μεγαλύτερη διαφορά, δώσαμε όμως χρόνο συμμετοχής σε όλα τα παιδιά, ιδιαίτερα στους παίδες 15 ετών που λόγω της πανδημίας δυο χρόνια τώρα δεν είχαν πρωταθλήματα . Προχωράμε στο δύσκολο παιγνίδι εδώ στην έδρα μας με την δυνατή Καστοριά την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι» .

Ενώ ο επίσης προπονητής και συντονιστής στα τμήματα χάντμπολ του Κερκυραϊκού Νίκος Πέρρος  τόνισε «… οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην προετοιμασία των ομάδων είναι απίστευτες. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα χωρίς ένα φιλικό, έστω μεταξύ μας. Οι ώρες που μας παραχωρηθήκαν στο κλειστό γυμναστήριο είναι δυο για τα αγόρια και δυο για τα κορίτσια. Κάνουμε στο μισό γήπεδο για 60 λεπτά, ακριβώς ότι θα έκανε μια σχολική ομάδα. Πουθενά, μα πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει προπονητική διαδικασία ομάδων σε εθνικές κατηγορίες 60 λεπτών της ώρας. Φυσικά αυτό είναι απόρροια της έλλειψης εγκαταστάσεων σε όλο το νησί.

Ευελπιστούμε σύντομα να λειτουργήσει το προπονητήριο πίσω από το κλειστό και αφού καλυφθούν οι ανάγκες του ΓΟΚ, του ξεσπιτωμένου ΓΟΚ (!!!) να υπάρχουν ώρες για τις ομάδες που έχουν υποχρεώσεις  μεγάλες. Και ο Φαίακας που αγωνίζεται στην Α1 έχει ανάγκη πχ  τις Τρίτες. Οι ώρες 4-6 μμ είναι άκρως ακατάλληλη για τους αθλητές του. Περιμένουμε γρήγορα αποτελέσματα από τον εργολάβο, με την ανάλογη πίεση από την διοίκηση του ΕΑΚΚ» και συνεχίζει ο κος Πέρρος..

«Το Σάββατο  17:30 έχουμε και την πρώτη αγωνιστική στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2  Εθνικής κατηγορίας γυναικών. Ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και υποδεχόμαστε την πολύ καλή ομάδα της Καστοριάς. Κορίτσια από την γυναίκεια ομάδα του Φαίακα θα ενισχύσουν  φέτος αυτήν μας την προσπάθεια. Τέσσερις έχουν ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα, η Εφη, η Γεωργία, η Αλεξάνδρα και  περιμένουμε την Ερη, την Αλεξάνδρα, την Ίριδα, την  Ευα-να προσπεράσει το προβληματάκι τραυματισμού- και από Φεβρουάριο και των Τέτα, έτσι ώστε η Κέρκυρα να παρουσιάσει ένα γερό – δυνατό σύνολο στο γυναικείο χάντμπολ που θα υπόσχεται επιτυχίες. Καλούμε του φιλάθλους, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, να ενισχύσουν την ομάδα μας, ειδικά το Σάββατο στις 17:30»

Να τονίσουμε ότι ο Κερκυραϊκός τήρησε όλα τα μέτρα σχετικά με την προσέλευση θεατών, στην είσοδο υπήρχε και θερμομέτρηση και έλεγχος για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Αποτέλεσμα είναι εκτός γηπέδου να παραμείνουν πάνω από 70 θεατές, τους οποίους οι παράγοντες του συλλόγου κάλεσαν πολλές φορές να σεβαστούν την τήρηση των μέτρων και να μην δυσανασχετούν με τον σύλλογο!

ΚΓΣ (Γιανναράς Π- Πέρρος Ν) Κουρτέσης Θ 4, Κούρκουλος Κ, Μπόχτης Δον, Δραγομάνοβιτς Χριστοφ. 7, Σκορδίλης Π 2, Ζωχιός Α 1, Ντούκο Λαέρτης, Κατσικώστας Π, Γκιόκας Π. Γκιόκας Γ, Ρίκος Μ, Ξενίδης Γερ. Καλούδης Κ 4, Putro J, Μπούας Ιωαν 4, Κοσκινάς Χρ 9.

ΦΣ ΑΡΙΩΝ Πτολεμαΐδας (Τσερέπη Δ) Νικολαίδης π 2, Παπαδόπουλος Δ 5, Τσιρκινίδης Ι 4, Κατάνας Στ. 1, Νίκου Πετρ. 1, Τοπτσίδης Δημ 1, Μπιλιούσης Βας 3, Κωνσταντινίδης Κυρ, Μαυρίδης Χρ. Βεράνης Νικ, Σαββαΐδης Λαζ., Κατάνας Νικ, Κόλλιας Ζ 6, Τσίος Νικόλαος 2.
Πέναλτι 1 στα 2  και 4/5 ... δίλεπτες 4-1

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΡΟΣ