Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΓΕΚ γίνεται Ευρωπαία, παίζει στο European League

Κρίκετ
10 Nov 2021 / 16:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγινε και αυτό που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Μια ομάδα από το νησί μας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο πρωταθλητριών ομάδων - European Cricket League.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγινε και αυτό που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Μια ομάδα από το νησί μας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο πρωταθλητριών ομάδων - European Cricket League. Μιλάμε για κρίκετ και για την πρωταθλήτρια ομάδα ανδρών του 2021 της ΓΕ Κέρκυρας. Μια ιστορική παρουσία για την ΓΕΚ αλλά και το Ελληνικό(Κερκυραϊκό) κρίκετ που για πρώτη φορά στην ιστορία του θα πάρει μέρος.

Ο πρόεδρος της ΓΕ Κέρκυρας κ. Ι. Νικήτας, ο οποίος ήταν ως και πέρσι για πολλά χρόνια και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, μας είπε για την όλη εξέλιξη και τον τρόπο που έφτασε αυτή η πρόσκληση να γίνει πραγματικότητα:

«Το 2020 υπέγραψα συμφωνία με τον Daniel Weston, ο οποίος με την εταιρεία του, διοργανώνει το European Cricket Series. Έτσι λοιπόν φέτος για 1η φορά διοργανώθηκε στην Κέρκυρα το πρωτάθλημα Τ10 (10 overs η κάθε ομάδα) εις το οποίο βγήκαμε πρωταθλητές μεταξύ 5 ομάδων (2 από Κέρκυρα & 3 από Αθήνα). Παράλληλα η ΓΕΚ πήρε και το πρωτάθλημα Ελλάδος και για τον λόγο αυτό η ομάδα μας θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο European Cricket League, όπου θα συμμετάσχουν 30 ομάδες από όλη την Ευρώπη χωρισμένες σε 6 ομίλους και θα παίξουν όλοι με όλους. Στη συνέχεια οι τρεις πρώτοι για θέσεις 1-3 και οι υπόλοιποι 3-6. Οι πρώτες ομάδες των ομίλων θα μείνουν μια εβδομάδα επί πλέον για την τελική φάση. Εμείς παίζουμε με Ολλανδία, Τζέρσεϊ, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο 7-11 Μαρτίου». Να σημειώσουμε ότι η υπογραφή του κ. Νικήτα με τον D.Weston έγινε όταν ακόμη ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ότι το Τζέρσεϊ είναι νησί στη θάλασσα της Μάγχης, μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας που ανήκουν στο Βρετανικό στέμμα, μικρό σε έκταση, ενώ έχει 108.000 κατοίκους, όσους και η Κέρκυρα.

Οι αγώνες αυτοί θα γίνουν στην Μάλαγα της Ισπανίας, θα ξεκινήσουν 7 Φεβρουαρίου με τους αγώνες του 1ου γκρουπ, ενώ το 5ο που παίζει η ΓΕΚ θα ξεκινήσει 7 Μαρτίου. Ένα τέτοιο ταξίδι σημαίνει πολλά έξοδα, που δεν θα μπορούσε η ΓΕΚ να καλύψει, ρωτήσαμε και ο κ. Νικήτας μας είπε:

«Όλα τα έξοδα θα είναι πληρωμένα από την διοργανώτρια, που καλύπτει 15 άτομα (13 αθλητές, προπονητής και ένας συνοδός). Διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να πάρουμε μέρος, θα ήταν αδύνατο να βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για μετάβαση και επιστροφή και παραμονή (φαγητό, ύπνο) τουλάχιστον 5 ημερών στην Ισπανία. Η διοργανώτρια έχει τους χορηγούς και μπορεί να τα καλύψει, ενώ σε περίπτωση που η ΓΕΚ βγει 1η θα μείνει επιπλέον μια εβδομάδα για την τελική φάση που θα γίνει 14 με 18 Μαρτίου. Να σημειώσουμε ότι η συμφωνία είναι για 15 χρόνια, οπότε ως τότε θα πηγαίνουν οι πρωταθλητές Ελλάδος να αγωνίζονται σε αυτή τη διοργάνωση».

Μια πόρτα σε κάτι ξεχωριστό άνοιξε για το Κερκυραϊκό – Ελληνικό κρίκετ, που θεωρούμε ότι μόνο οφέλη μπορεί να έχει. Ίσως γίνει η αιτία να στραφούν περισσότεροι σε ένα άθλημα που είναι το σήμα κατατεθέν της Κέρκυρας.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια