Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για το γήπεδο στον Πετριτή

Αστέρας Πετριτή
03 Nov 2016 / 18:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπάρχει και μια μεγάλη εκκρεμότητα με το γήπεδο στο Πετριτή, αφού υπήρξε υπόσχεση ότι θα βγει κονδύλι από την Περιφέρεια, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις και να δοθεί άδεια στο γήπεδο...

... και ο Αστέρας που μετέχει στην Γ΄ Εθνική να το χρησιμοποιήσει, αφού τώρα αναγκαστικά πηγαίνει χρησιμοποιεί σαν έδρα του το γήπεδο της ΕΠΣΚ, σχεδόν 35 χιλιόμετρα μακριά από την φυσική του έδρα,, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να έχει όλο τον κόσμο δίπλα του.
Για το θέμα αυτό μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Αστέρα Πετριτή τον κ. Αντώνη Κουρτέση ο οποίος μας διευκρίνισε ότι μετά την άνοδο της ομάδας, έγινε επίσκεψη στην Περιφέρεια τον Ιούλιο, η οποία υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει ώστε να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα. Όμως το θέμα κόλλησε τρεις μήνες λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, αφού το γήπεδο ανήκει στο Δήμο Κέρκυρας και έπρεπε να συνυπογράψει ο Δήμος γι αυτό, ώστε να αναλάβει η Περιφέρεια στη συνέχεια. Το Περιφερειακό συμβούλιο από τότε ενέκρινε το ποσό για το έργο και η προγραμματική πήγε στο Δήμο από τον Ιούλιο, μόνο που στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε και πέρασε με απόφασή του στο τέλος Σεπτεμβρίου. Από κει και πέρα στις 11/10/2016 στάλθηκε στην Αποκεντρωμένη, έτσι ώστε να πάρει υπογραφές και να εγκριθεί η προγραμματισμένη σύμβαση, η οποία μόλις προχθές (αρχές αυτής της εβδομάδος 1/11) εγκρίθηκε. Πλέον μένει η υπογραφή μεταξύ Δήμου Κέρκυρας και Περιφέρειας της προγραμματικής σύμβασης, έτσι ώστε η Περιφέρεια να έχει το πράσινο φως να προχωρήσει στο έργο.
Η άποψή μας είναι ότι η Ελληνική γραφειοκρατία έφερε πολύ πίσω και αυτό το έργο, ελπίζουμε να μην συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα είναι κρίμα ο Αστέρας να συνεχίζει να παίζει μακριά από το γήπεδό του και να χάνει αναίτια βαθμούς.