Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ντίνος Θεοτόκης- Μαρία Γεωργάτου» θα ονομαστεί το Αθλητικό Κέντρο Βόρειας Κέρκυρας

Γιώργος Μαχειμάρης
22 Ιουνίου 2021 / 12:38

Θεμέλιο κοινωνικής πολιτιστικής αθλητικής ανάπτυξης το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑΚΑ) στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας

ΑΧΑΡΑΒΗ (Γραφείο Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας). Ως  ελάχιστη τιμή σε ανθρώπους που προσέφεραν στον τόπο, θα γίνει η ονοματοδοσία του Κέντρου Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού και Ανάπτυξης Δήμου Βόρειας Κέρκυρας (ΚΕΠΑΚΑ) «Ντίνος Θεοτόκης- Μαρία Γεωργάτου».

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη
Την αφετηρία μιας νέας πραγματικότητας που δίνει στη νέα γενιά τη διέξοδο του αθλητισμού και πολιτισμού και στην τοπική κοινωνία τη δυνατότητα να οικοδομήσει μια κοινωνία με υψηλά ιδανικά και ευκαιρίες μαζικής άθλησης και πολιτιστικών δράσεων σηματοδοτεί  για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας η κατασκευή του Κέντρου Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑΚΑ)

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού Ανάπτυξης –ΚΕΠΑΚΑ-Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  θα προσδώσει νέα πνοή στην καθημερινότητα των κατοίκων, επενδύοντας παράλληλα στην περιβαλλοντική διάσταση και τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής. Δίνονται  δε οι  ευκαιρίες  που άδικα στερούνταν τόσα χρόνια οι συμπολίτες μας, η κοινωνία μας και τα παιδιά μας.

Και η ελάχιστη τιμή σε ανθρώπους που προσέφεραν στον τόπο μας , η ονοματοδοσία στον τίτλο του με δυο δικούς μας ανθρώπους:
Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Αθλητισμού και Ανάπτυξης Δήμου Βόρειας Κέρκυρας (ΚΕΠΑΚΑ )  «ΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ –ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ».
Ντίνος Θεοτόκης:  Ο επαναστάτης λογοτέχνης που έγραψε για να απελευθερώσει τους σκλάβους από τα δεσμά τους. Που ανέδειξε τους νόμους που ρυθμίζουν τις σχέσεις των ανθρώπων, τα αίτια που προξενούν την κοινωνική ανισότητα… «”Σηκώθη τ’ άγιο δίκιο της να λάβει / Όλη η αργατιά με φρόνημα γενναίο / Ισονομίας κηρύχνει νόμο νέο…”». Που πίστευε σε μιαν “ανθρωποσύνη χωρίς σύνορα”.

Μαρία Γεωργάτου: Μας έκανε υπερήφανους στις 30 Σεπτέμβρη 2000 , αφού ήταν η αθλήτρια που έφερνε στην Κέρκυρα το πρώτο Ολυμπιακό μετάλλιο, με τις συναθλήτριες της Χαρά Καρυάμη, Ειρήνη Αϊνδηλή, Άννα Πολλάτου, Εύα Χριστοδούλου και Κλέλια Πανταζή, στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Συνεχίζει ως και σήμερα να μας κάνει περήφανους με το ήθος, την προσωπικότητα, τις συμπεριφορές της και τον περιεκτικό και πάντα ξεχωριστό λόγο της.

Η ονοματοδοσία στο «ΚΕΠΑΚΑ» ελάχιστη τιμή στην προσφορά τους.

Σύντομα δε,  με τη συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου θα εκπονηθεί ιστορική μελέτη όλων των προσωπικοτήτων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας που συνέβαλαν με την προσφορά και το έργο τους σε όλους τους τομείς επιστημονικούς, λογοτεχνικούς, μουσικούς, καλλιτεχνικούς, αθλητικούς, πολιτιστικούς,  κοινωνικών αγώνων, ανιδιοτελούς προσφοράς, κ.λ.π. Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας θα αποτίσει φόρο τιμής σε όλους για την προσφορά τους.