Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιτέλους ανοίγουν και οι Ακαδημίες

Αθλητικές Ακαδημίες
11 Μαΐου 2021 / 18:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι ποδοσφαιρικές ακαδημίες όλων των ομάδων της Κέρκυρας, αφού η επιτροπή των λοιμωξιολόγων άναψε το πράσινο φως

για το άνοιγμά τους, καθώς έχει κάνει ήδη δεκτή την πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού για άνοιγμα μουσείων, θερινών σινεμά, θεάτρων, συναυλιών και Ακαδημιών η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.
Την κυβερνητική πρόταση παρουσίασε στη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Μαυρομανωλάκης.

Η Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν προπονήσεις οι Αθλητικές Ακαδημίες στις 17 Μαΐου. Και λογικό είναι αν σκεφτεί κανείς ότι σε αυτές αθλούνται παιδιά 6-15 χρόνων, που έτσι κι αλλιώς πηγαίνουν ήδη στα σχολεία τους που άνοιξαν και κάνουν τα απαραίτητα τεστ. Θα ήταν άστοχο εντελώς να κρατάνε τα παιδιά μετά από έξι και πλέον μήνες μακριά από τον αθλητισμό, ιδιαίτερα τώρα που το έχουν τόσο ανάγκη, μετά τον περιορισμό στο σπίτι.

Η Κέρκυρα έχει πάρα πολλές ακαδημίες, σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και πάνω από 2.000 παιδιά τις πλαισιώνουν. Η διαφορά τώρα είναι ότι τα πρωταθλήματα που γινόταν ανά ηλικιακή κατηγορία δεν υπάρχει χρόνος για να γίνουν, αλλά προπονήσεις, κάποιοι φιλικοί αγώνες και μίνι τουρνουά ήδη προγραμματίζονται. Σε καθημερινή βάση ανακοινώνουν τα προγράμματα τους οι ακαδημίες της Κέρκυρας, ενώ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να τα βρει στο διαδίκτυο.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια