Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣ Κέρκυρας: Παραίτηση Π. Ποζίδη …αναμενόμενη

ΕΠΣΚ
20 Απριλίου 2021 / 12:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο συμβούλιο της Δευτέρας 19/4/2021 της ΕΠΣΚ ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ποζίδης δήλωσε την παραίτησή του και την αποχώρηση από το χώρο.

Εδώ και αρκετούς μήνες είχε γίνει γνωστό ότι στις εκλογές της ΕΠΣΚ δεν θα ήταν υποψήφιος ο πρόεδρος κ. Π. Ποζίδης, αφού η πρόθεσή του ήταν να αποχωρήσει. Έτσι ήλθε και τυπικά η είδηση ότι παραιτήθηκε και στη θέση του ως τις εκλογές θα είναι ο γεν. γραμματέας. Και αυτή η κίνηση είχε διαρρεύσει εδώ και μήνες, όλα τα σωματεία γνώριζαν ότι θα είναι επικεφαλής ο κ. Γ. Κουλόπουλος. Ο κ. Ποζίδης εκλεγμένο μέλος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων  τυπικά συνέχιζε και σαν πρόεδρος της ΕΠΣΚ αλλά ουσιαστικά είχε δείξει τις προθέσεις του, με τον κ. Κουλόπουλο να έχει άτυπα αναλάβει αυτό το ρόλο.

Να σημειώσουμε ότι ήταν πριν για αρκετά χρόνια γραμματέας της ΕΠΣΚ, με πρόεδρο τον κ. Α. Προβατά και ανέλαβε μετά την παραίτηση του, ενώ στις τελευταίες εκλογές, σαν επικεφαλής και με 6-5 εκλεγμένους συμβούλους κέρδισε τις εκλογές. Εκλογές οι οποίες όπως όλοι λένε και παραδέχονται ήταν εντελώς διαφορετικές, τα σωματεία επέλεξαν παράταξη με διαφορετικά κριτήρια, εκλογές που κανείς δεν θέλει να θυμάται. Μάλιστα σε μια Γ.Σ. της Ένωσης ο κ. Ποζίδης είχε κάνει μια ειλικρινή χαρακτηριστική δήλωση «κανείς δεν δικαιούται να ομιλεί για τις εκλογές, πλην του κ. Κ. Ρούσινου», πράγμα που απλά επιβεβαιώνει όλα όσα «περίεργα» έγιναν και από τις δυο παρατάξεις που διεκδίκησαν τις εκλογές. Και για τους μη γνωρίζοντες ο κ. Ρούσινος που ήταν επικεφαλής της αντιπολίτευσης, την προηγούμενη θητεία  και κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές ως ανεξάρτητος, δεν είχε εμπλακεί σε όσα έγιναν τότε, δεν πήρε ούτε μια ψήφο, δεν βρέθηκε κανένα σωματείο από τα 21 που τον είχαν ψηφίσει να σταθεί δίπλα του αυτή τη φορά. Ο λόγος είναι γνωστός σε όλους και ιδιαίτερα στα σωματεία.

Αν ήταν επιτυχημένη ή όχι η προεδρία του κ. Ποζίδη το κρίνει η ιστορία, σίγουρα έγιναν και θετικά και αρνητικά πράγματα, χωρίς να βάζουμε ζυγαριά γι αυτό. Όμως η τεράστια ήττα στην τελευταία Γ.Σ. όπου καταψηφίστηκε και διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της ΕΠΣΚ ήταν το καμπανάκι που πιθανόν κτύπησε και έδωσε την ιδέα στον κ. Ποζίδη να αποχωρήσει βλέποντας την στροφή των σωματείων. Ίσως όμως και η επιλογή του να είναι Περιφερειακός σύμβουλος και να ασχοληθεί περισσότερο μα αυτή την ιδιότητα να έθεσε σαν προτεραιότητα.

Η παράταξη του εξέδωσε ανακοίνωση για την παραίτηση όπου αναφέρει:
Η «Κίνηση Κερκυραϊκού Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου» εκφράζει θερμές ευχαριστίες στο παραιτηθέν μέλος της παράταξης μας Πρόεδρο Παναγιώτη Ποζίδη για την προσφορά του στην παράταξη μας και γενικότερα στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.
Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ στην 20ετη και πλέον παρουσία του ως Γ. Γραμματέας και τελευταία ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εργάστηκε με υπευθυνότητα , ήθος, πάθος και διορατικότητα για την αναβάθμιση του Κερκυραϊκού Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου. Μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός της απόφασης του να αποχωρήσει οριστικά από το ποδόσφαιρο, θέτοντας άλλες προτεραιότητες.
Είμαστε σίγουροι ότι θα παραμείνει μέλος της παράταξης μας και θα σταθεί δίπλα μας. Η παράταξη μας με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα στελέχη των Επιτροπών της Ένωσης και τα μέλη που θα τεθούν στην διάθεση της παράταξης μας για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου των επερχόμενων εκλογών θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, δυναμισμό, εμπειρία, ήθος και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για περαιτέρω αναβάθμιση του ποδοσφαίρου στον τόπο μας.
Το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο βρίσκεται πολύ ψηλά, στόχος να πάει ακόμα ψηλότερα.

Σε ευχαριστούμε Παναγιώτη.
Τα μέλη της παράταξης του ΔΣ της Ένωσης.
Κίνηση Κερκυραϊκού Ερασιτεχνικού Ποδόσφαιρου

Ο Γ. Κουλόπουλος νέος πρόεδρος της ΕΠΣΚ
Μετά την παραίτηση του κ. Ποζίδη από την προεδρία της ΕΠΣΚ, έχουμε νέα σύνθεση με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Κουλόπουλο, ενώ τη θέση του παραιτηθέντα παίρνει το πρώτο αναπληρωματικό μέλος ο ορθοπεδικός γιατρός κ. Σπ. Δαφνής. Μια νέα σύνθεση στο Δ.Σ. όπου θα πάει την Ένωση σε εκλογές το αργότερο ως το τέλος Ιουνίου. 

Η νέα σύνθεση:
Πρόεδρος: Γεώργιος Κουλόπουλος
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Σπύρος Λούβρος
Α΄ Αντιπρόεδρος: Χριστόδουλος Κούρκουλος
Β΄ Αντιπρόεδρος: Κώστας Σουλάνης
Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Νάος,
Αναπληρωτής Γραμματέας: Κώστας Σουλάνης
Ταμίας: Νίκη Σκλαβούνου
Αναπληρωτής Ταμίας: Σπύρος Λούβρος
Μέλη: Σπύρος Δαφνής, Χρήστος Άνθης, Γιάννης Μουζακίτης, Γεράσιμος Κουλούρης, Νίκος Χρυσικόπουλος.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια