Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κ. Μιχαλάκης: Προτεραιότητα η υγεία, στήριξη στους Κερκυραίους αθλητές

Χάντμπολ
19 Μαρτίου 2021 / 16:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την 1η Ιανουαρίου έχει δοθεί το πράσινο φως για προπονήσεις στην Α1 χάντμπολ ανδρών, βγήκε και πρόγραμμα αγώνων,

αλλά μετά από 80 μέρες, έγινε μόλις ένα επίσημο παιχνίδι. Μάλιστα ο Φαίακας είχε ταξιδέψει στη Δράμα να αντιμετωπίσει τον Γ.Σ. Δράμας, όμως το νέο lockdown είχε σαν αποτέλεσμα και πάλι να αναβληθούν οι αγώνες και κανείς δεν γνωρίζει πότε και πως θα συνεχιστούν, περιμένοντας τις αποφάσεις των ειδικών.

Η ΟΧΕ έχει εκλογές την Κυριακή 21 Μαρτίου και το νέο ΔΣ που θα προκύψει θα τρέξει τις διαδικασίες για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση τουλάχιστον της Α1. Θα είναι δύσκολο να μην ολοκληρωθεί, αφού απομένουν μόλις έξι αγωνιστικές συν τα μπαράζ για τις ομάδες που θέλουν να βγουν στην Ευρώπη και την ομάδα που θα βγει πρωταθλήτρια.

Ο Φαίακας περιμένει υπομονετικά τις αποφάσεις, οι παίκτες προπονούνται κανονικά και προετοιμάζονται έτσι ώστε να ολοκληρώσουν τη φετινή δύσκολη σεζόν, έχοντας μάλιστα ένα ρόστερ με 85% Κερκυραίους παίκτες, μετά τις αλλαγές που έγιναν τον Ιανουάριο.

Το πότε θα επιστρέψουν στους αγώνες και κυρίως η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος είναι κάτι που τους απασχολεί όλους και ιδιαίτερα τον Φαίακα, με τον προπονητή Κώστα Μιχαλάκη να κάνει δηλώσεις στην ιστοσελίδα greekhandball και να αναφέρεται και στη νέα φιλοσοφία της ομάδας.

Οι δηλώσεις Μιχαλάκη: «Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να υπάρχουν συνέχεια αναβολές στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα πρέπει να ολοκληρωθεί για την βιωσιμότητα του αθλήματος. Ως Φαίακας έχουμε θέσει προτεραιότητα την υγεία των αθλητών μας, καθώς και την πλήρη υποστήριξη στα δικά μας παιδιά, τους Κερκυραίους αθλητές. Θέλουμε να τους δούμε να πρωταγωνιστούν ξανά στο γήπεδο και να πάρουν παιχνίδια στα χέρια τους, προετοιμάζοντας έτσι τη νέα κερκυραϊκή φουρνιά. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί χωρίς αγωνιστικό ρυθμό.
Ευχόμαστε να μην υπάρξει άλλη αναβολή στο πρωτάθλημα, η επανεκκίνηση του να γίνει το συντομότερο δυνατό, γιατί τα έξοδα, ειδικά για εμάς στο νησί είναι δυσβάσταχτα και πολλά περισσότερα συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες της Premier Handball είτε του Βορρά, είτε του Νότου».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια