Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ώρα να αποδείξουν προσωπική και πολιτική εντιμότητα

Κεραυνός Αγ. Νικολάου
16 Μαρτίου 2021 / 16:35
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα γήπεδο που λογικά έπρεπε ως το τέλος του 2020 να είχε φτιαχτεί , αλλά η πίστωση τυπικά χάθηκε, είναι αυτό του Κεραυνού Αγ. Νικολάου.

Τα γεγονότα είναι γνωστά, η διοίκηση της ομάδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, όλοι οι κάτοικοι, αλλά και η Νότια Κέρκυρα στηρίζει το δίκαιο αίτημα να υλοποιηθεί ένα έργο όπου η γραφειοκρατία και η διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας σε τρεις Δήμους  ουσιαστικά το έβαλε στον πάγο, αφού ένα κονδύλι 275.100€ που είχε βρει ήταν για τον Δήμο Κέρκυρας, που δεν υπάρχει πια.
 
Υπάρχει συνεχόμενος αγώνας από τους ανθρώπους του Αγ. Νικολάου, που έχουν παράπονα από τον Δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας για τους χειρισμούς του. Έχουν βγει αρκετές ανακοινώσεις και στεκόμαστε στην τελευταία της ομάδας που εκδόθηκε με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας την ερχόμενη Πέμπτη 18/3.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Πέμπτη δημοτικό συμβούλιο με θέματα μεταξύ άλλων:
  • Έγκριση αιτήματος απένταξης της υπ. αριθ. 85796/3-12-2019 ένταξης πράξης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ στα πλαίσια της πρόσκλησης 4 «Κατασκευή- Επισκευή – Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» κατόπιν αιτήματος του πρώην Δήμου Κέρκυρας. (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νικόλαος Κουρτέσης )
  • Τροποποίηση του υπ. αριθ. 2229/23-12-2019 αιτήματος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας στην πρόσκληση 4 του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ «Κατασκευή - Επισκευή - Συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων.» (Εισηγητής ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νικόλαος Κουρτέσης). 
Αναμένουμε από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, καθώς και από όλους τους δημοτικούς συμβούλους να ταχθούν υπέρ της παραμονής του πρώτου και μοναδικού, μέχρι τώρα, από το 2019 εγκεκριμένου, ονοματοδοτημένου και χρηματοδοτημένου με 275.100 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ έργου, τοποθέτησης συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Αγίου Νικολάου, όπως άλλωστε είχαν κάνει στο δημοτικό συμβούλιο στις 31/8/2020. Ήρθε η ώρα όλοι να αποδείξουν την προσωπική και πολιτική τους εντιμότητα απέναντι σε ένα ολόκληρο χωριό».

Να σημειώσουμε ότι όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί ανοιχτά, υπέρ του αιτήματος του Κεραυνού Αγ. Νικολάου. Πιθανόν το ίδιο θα γίνει και από την πλευρά της παράταξης του νυν Δημάρχου Κ. Λέσση.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια