Τετάρτη 22.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξαδάκτυλος: Η ΓΓΑ δεν μας έχει ζητήσει να συζητήσουμε

Γ΄ Εθνική
11 Φεβρουαρίου 2021 / 17:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Κυριολεκτικά «μπάχαλο» έχει γίνει με το αν υπάρχει αίτημα της ΓΓΑ αθλητισμού στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων,

για να εξεταστεί η επανεκκίνηση της Γ΄ Εθνικής.
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, στην εκπομπή της Web TV του «panionianea» αναφέρθηκε στην επικαιρότητα σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, ενώ μεταξύ των άλλων έκανε και ειδική αναφορά στο κομμάτι του ερασιτεχνικού αθλητισμού και το μέλλον του. Αυτό που ξάφνιασε από τα λεγόμενά του είναι, πως «η ΓΓΑ δεν μας έχει ζητήσει να συζητήσουμε για επανέναρξη προπονήσεων στη Γ΄ Εθνική, δεν έχει έρθει ως αίτημα και δεν ξέρω πότε θα έρθει», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο αθλητισμός είναι από τις δραστηριότητες που σχετίζεται πολύ με τη μετάδοση του ιού».

Από την άλλη με αφορμή αυτή τη δήλωση του κ. Εξαδάκτυλου, το Υφυπουργείο Αθλητισμού διευκρινίζει ότι έχει αποστείλει με επίσημο έγγραφό του από τις 13 Ιανουαρίου (Α.Π. 14395), προς την «Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αίτημα επανέναρξής των προπονήσεων και για τη Γ’ Εθνική μεταξύ άλλων πρωταθλημάτων και λοιπών αθλητικών δραστηριοτήτων, με την απαραίτητη δέσμευση ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο με εβδομαδιαίο τεστ αντιγόνου Covid-19.
 
Υφυπουργέιο Αθλητισμού: Στάλθηκε επίσημο έγγραφο από τις 13/1
 
Όπως τονίζεται από το Υφυπουργείο, το ίδιο αίτημα επαναλήφθηκε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, έως και χτες.
Επιπλέον, στη συνεδρίαση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες» στις 29/1, κατόπιν συνεννόησης με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού.

Ο κ. Μαυρωτάς ανέλυσε και υποστήριξε το συγκεκριμένο αίτημα, όπως και τα υπόλοιπα περί της σταδιακής επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας, τα οποία υποβάλλονται εμπεριστατωμένα και τεκμηριωμένα σε εβδομαδιαία βάση από το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Δύσκολο να σχολιαστεί κάτι από όλα αυτά. Το αποτέλεσμα είναι πως μετά και τη νέα έξαρση του ιού θα πρέπει λογικά να ξεχάσουμε τη Γ΄ Εθνική για φέτος.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια