Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκανε το «μπαμ» ο ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Ανυφαντή

Τοπικά πρωταθλήματα
02 Οκτωβρίου 2020 / 17:08
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΠΑΟ Κορακιάνας που κάποτε έφτασε στη Δ΄ Εθνική και ήταν από τις κορυφαίες ομάδες της πρώτης κατηγορίας

του νησιού, σχεδόν είκοσι χρόνια τώρα βολοδέρνει στη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία και δεν μπορεί με τίποτα να επιστρέψει στην Α1. Όμως τη φετινή χρονιά έχει κάνει εντυπωσιακές μεταγραφικές κινήσεις. Έχει πάρει παίκτες με μεγάλη πείρα και στη Γ΄ Εθνική, δείχνει έτοιμος να πετύχει έναν στόχο πολλών χρόνων και να ανέβει στην κορυφαία κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων.
Έτσι αφού πήρε Κονισπολιάτη, Δημητριάδη, Πάγκαλη, Βρακά και Μεσημέρη, έσκασε η βόμβα με τον Γιώργο Ανυφαντή,  έναν ποδοσφαιριστή που έχει περάσει από αρκετές ομάδες του νησιού, σαν πρωταθλητής Γ΄ Εθνικής με την Κασσιόπη, παλιά στην Κ-20 του ΑΟ Κέρκυρα και τα τελευταία τρία χρόνια βασικό και αναντικατάστατο μέλος της αρχικής ενδεκάδας του Κρόνου και της ΑΕ Λευκίμμης στη Γ΄ Εθνική.
Η προσθήκη αυτή κάνει ακόμα πιο δυνατό τον ΠΑΟΚ που βαδίζει με προπονητή τον Κώστα Σαββανή και που στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, αν και έπαιζε με ομάδα μιας κατηγορίας παραπάνω, την ΑΕ Καναλίων, για το κύπελλο, πήρε τη νίκη με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή του σκορ.
Σίγουρα η ομάδα της Κορακιάνας, συγκαταλέγεται στα μεγάλα φαβορί για άνοδο στην Α1 της ΕΠΣΚ, έχοντας πάντως ένα βασικό παράπονο πολλών χρόνων, καθώς το δικό της γήπεδο έχει «βαλτώσει», ξεκίνησε η ανακατασκευή του, αλλά εδώ και χρόνια έγινε ένα χωράφι που έχει φέρει την ομάδα, φιλοξενούμενη στο γήπεδο Παλαιοκαστριτών γιατί κάποιοι έμειναν στις υποσχέσεις.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια