Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξετάζει φιλικά προετοιμασίας στην Αθήνα, ο Φαίακας

χαντμπολ
18 Αυγούστου 2020 / 17:57
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Η φετινή προσπάθεια που γίνεται από όλους (Δ.Σ., προπονητές, αθλητές κλπ), παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, στόχο έχει, ένα καλύτερο αποτέλεσμα από πέρσι.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η προετοιμασία της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του Φαίακα πηγαίνει πολύ καλά, ο προπονητής Νίκος Ριγανάς είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, ενώ και οι νέοι που ήλθαν με μεταγραφή φέτος δείχνουν την ποιότητά τους. Η φετινή προσπάθεια που γίνεται από όλους (Δ.Σ., προπονητές, αθλητές κλπ), παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, στόχο έχει, ένα καλύτερο αποτέλεσμα από πέρσι. Βέβαια είναι μια πολύ διαφορετική χρονιά από όλες τις απόψεις και κυρίως γιατί η κορυφαία κατηγορία της χώρας, η Α1, θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους (Βορρά - Νότο) και θα ακολουθήσουν τα μπαράζ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. 
Η κερκυραϊκή ομάδα θέλει να μπει στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ και όχι στα πλέι άουτ και ο προγραμματισμός αρχικά είναι, στο να είναι πανέτοιμη με την έναρξη του πρωταθλήματος, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι με την είσοδο αρκετών νέων παικτών, θα πρέπει να ριχτεί και μεγάλο βάρος στο μοντάρισμα αυτής της ομάδας. Για να γίνει αυτό η ομάδα χρειάζεται και φιλικά παιγνίδια, όχι μόνο «οικογενειακά» διπλά. Για το λόγο αυτό και υπάρχουν επαφές με ομάδες της Αττικής, ώστε να βρεθεί η ομάδα στην Αθήνα για μια σειρά φιλικών. Άλλωστε αυτές τις ομάδες δεν θα τις συναντήσει ο Φαίακας στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος και αν όχι όλες κάποιες θα τις βρει μπροστά του στην δεύτερη φάση. 
Οι επαφές γίνονται με τον Ολυμπιακό (μην ξεχνάμε τις φιλικές σχέσεις των σωματείων και λόγω Τσιλιμπάρη), με τον Ιωνικό (υπάρχει στενή φιλία ανάμεσα στους προπονητές Ν. Ριγανά και Μ. Παπακώστα) και φυσικά εξετάζεται η περίπτωση με άλλες ομάδες της Α1 από την Αθήνα θα θελήσουν το διάστημα που θα κατέβη ο Φαίακας να παίξει μαζί του. Οριστικές αποφάσεις θα παρθούν τις επόμενες μέρες, τίποτε δεν είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή, δεδομένων και των συνθηκών με τον covid-19.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια