Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε καραντίνα το κρίκετ έως τις 23 Αυγούστου

Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ
07 Αυγούστου 2020 / 17:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε καραντίνα μπήκε το κρίκετ μέχρι τις 23 Αυγούστου, μετά τα δυο κρούσματα που εμφανίστηκαν στους αγώνες

του πρωταθλήματος indoor. Δυο κρούσματα που θορύβησαν την Ομοσπονδία η οποία άμεσα φρόντισε όχι μόνο να διακόψει τους αγώνες, αλλά αθλούμενοι, διαιτητές και παράγοντες να περάσουν από τεστ και ευτυχώς όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.
Μιλήσαμε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον πρόεδρο της ΕΛΟΚ Ι. Νικήτα για το γεγονός και για το τι θα γίνει μετά από αυτό και όπως μας είπε σχεδόν τελείωναν οι αγώνες στον Όμιλο της Κέρκυρας για το πρωτάθλημα indoor όταν ενημερώθηκαν για τα δυο κορίτσια που βγήκαν θετικά. Ευτυχώς που δεν είχαν έρθει και οι ομάδες των Αθηνών που έχουν προκριθεί για τα τελικά διότι θα έμπαιναν σε έξοδα χωρίς να παίξουν.
Για το αν συνεχιστούν και πότε οι αγώνες, τόνισε ότι ως τις 23 Αυγούστου αγώνες δε θα γίνουν ούτε στο ανοικτό πρωτάθλημα. Αν όλα πάνε καλά, στις 23 Αυγούστου στη Μαρίνα των Γουβιών θα ξεκινήσουν οι αγώνες του ανοικτού, ενώ για το indoor, θα ξεκινήσουν στις 24. Όλα αυτά θα αποφασιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, αφού δουν στην ΕΛΟΚ και τις εξελίξεις και εφόσον όλα πάνε καλά.
 
Η Ομοσπονδία ενημέρωσε για το γεγονός και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν σε αυτή την δύσκολη στιγμή με ανακοίνωση που αναφέρει: «Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε αθλητές, προπονητές, διαιτητές και παράγοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ, μετά την εμφάνιση δυο θετικών στον Covid-19 αθλητριών Κρίκετ, που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Χώρου. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της ομοσπονδίας η οποία με απόφαση του Δ.Σ, προχώρησε σε αναστολή όλων των αγώνων, αναβολή της Γενικής Συνέλευσης και στοχευμένη εφαρμογή διαδικασίας ιχνηλάτησης, για την προστασία της δημόσιας υγείας προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά. Διενεργήθηκαν άμεσα πάνω από 50 εργαστηριακοί έλεγχοι στο Νοσοκομείο Κέρκυρας και όλοι βρέθηκαν αρνητικοί.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρα και από καρδιάς: Τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδα Ρουμπάτη. Το ιατρικό , προσωπικό του νοσοκομείου για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και την συνεχή ενημέρωση που παρείχε στην Ομοσπονδία. Τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Τον Γ.Γ.Α Γεώργιο Μαυρωτά. Την αρμόδια επιστημονική επιτροπή της ΓΓΑ για τις οδηγίες τους και την συνεχή επαγρύπνηση και επιφυλακή που επιδεικνύουν θέτοντας κόκκινες γραμμές στην προστασία της δημόσιας υγείας σε συνδυασμό με την επαναφορά του αθλητισμού στη ζωή μας. Τη διοίκηση του ΕΑΚΚ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, Σταμάτη Λυκούρη για την άμεση κινητοποίηση και συνεργασία στο θέμα που αντιμετωπίσαμε.
Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και η άμεση αντίδραση και κινητοποίηση λειτουργεί αποτρεπτικά στην εξάπλωση του ιού. Συνεχίζουμε με σύνεση και προσοχή έχοντας συμμάχους όλους τους παραπάνω, την Κερκυραϊκή κοινωνία και όλη την οικογένεια του Κρίκετ. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στις αθλήτριες μας και τις περιμένουμε με ανυπομονησία κοντά μας».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια