Σάββατο 15.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάει για Σεπτέμβρη η Σούπερ Λίγκα και βλέπουμε...

Σούπερ Λίγκα
17 Αυγούστου 2016 / 18:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League που είναι να γίνει το Σάββατο 20/8, είναι στον αέρα, δεν υπάρχει καμιά ανακοίνωση από την πλευρά του Υφυπουργού κ. Στ. Κοντονή, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα...

... ζητώντας από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ ….να επαναφέρουν τη νομιμότητα κα την κανονικότητα στο ποδόσφαιρο αποκαθιστώντας τα πειθαρχικά όργανα στην πρωθύστερη της 1ης Αυγούστου σύνθεσή τους και τηρώντας τις δεσμεύσεις τους προς την ΟΥΕΦΑ και την Σουπερ Λίγκα, αναφορικά με το νέο μοντέλο λειτουργίας της διαιτησίας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.
Κάτι τέτοιο είναι απίθανο να γίνει άμεσα και όπως όλα δείχνουν  ο Σταύρος Κοντονής θα κάνει πράξει όσα έχει τονίσει και θα πάμε σε αναβολή, η οποία θα ανακοινωθεί αύριο (18/8). "Λόγοι ασφαλείας" θα είναι η αιτία κατά το Υφυπουργείο, το οποίο δεν δύναται να χρησιμοποιήσει επιχειρήματα που εμπίπτουν στο "αυτοδιοίκητο" της ΕΠΟ. Η κόντρα των δυο ανδρών φαίνεται ότι εξακολουθεί να κάνει κακό στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, με όλα όσα έχουν γίνει και γίνονται και έχουν σχέση με Πολιτεία και ΕΠΟ. 
Η αναβολή αναμένεται να έχει χρονική διάρκεια τριών εβδομάδων, οπότε η έναρξη του πρωταθλήματος θα πάει μετά τις υποχρεώσεις της εθνικής Ελλάδας τον Σεπτέμβριο (1/9 με Ολλανδία και 6/9 με Γιβραλτάρ). Έτσι, η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος  είναι το Σάββατο 10/9/2016, δηλαδή δύο μέρες πριν από την έναρξη της σχολικής περιόδου.
Βέβαια Πέμπτη η ΕΠΟ ορίζει διαιτητές και παρατηρητές των αγώνων, αυτό θα κάνει όπως όλα δείχνουν, για να είναι όλα έτοιμα για την «πρεμιέρα» του Σαββάτου 20/8/2016, αυτό τουλάχιστον από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση για μη έναρξη του πρωταθλήματος. 
 
Κανονικά ετοιμάζεται η Κέρκυρα
 
Σαν να μην συμβαίνει κάτι, το προπονητικό τιμ της Κέρκυρας ετοιμάζει την ομάδα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που για τον ΑΟΚΚ είναι η Κυριακή 21/8/2016 έχοντας ραντεβού στο ΕΑΚΚ, με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών, στις 19:15. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει εξηγήσει στους παίκτες του ότι πρέπει αν είναι συγκεντρωμένοι, να δουλέψουν στην προπόνηση και κυρίως στην τακτική αυτές τις μέρες, έχοντας στο μυαλό τους το ματς της Κυριακής. Δεν θέλει να αποσυντονιστούν με όλα όσα ακούγονται, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι όλοι επηρεασμένοι με όλα όσα συμβαίνουν και πάλι στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια η όποια αναβο0λή θα είναι μάλλον καλοδεχούμενη από την ομάδα του νησιού μας, αφού θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να είναι 100% έτοιμη, ενώ θα είναι σε θέση να ξεπεραστούν κάποιοι μικροτραυματισμοί παικτών και να είναι καθ΄ όλα έτοιμοι για το πρώτο ματς. 
Να τονίσουμε ότι αν ο αγώνας γίνει, ή όποτε ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι φίλαθλοι που θέλουν να πάνε στο γήπεδο, πρέπει απαραίτητα να έχουν το ΑΜΚΑ μαζί τους γιατί μόνο με αυτό θα μπορούν να προμηθευτούν ένα εισιτήριο, χωρίς αυτό δεν θα είναι δυνατή η είσοδός τους στην εξέδρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ.