Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανεπίσημο ξεκίνημα της Λευκίμμης

ΑΕ Λευκίμμης
03 Αυγούστου 2016 / 16:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΛΕΥΚΙΜΜΗ. Ήταν η σειρά της 2ης ομάδας που έχει φέτος μοναδικό στόχο τον τίτλο, η ΑΕ Λευκίμμης να ξεκινήσει προετοιμασία και αυτό έγινε ανεπίσημα την Τετάρτη.

Η ιστορική ομάδα με τους πολλούς τίτλους στο παλμάρε της, είτε σαν ΑΠΟΛ, είτε σαν Διαγόρας, είτε σαν Παλευκιμμαϊκός, είτε σαν ΑΕΛ σήμερα, φέτος έχει ένα πολύ δυνατό συμβούλιο, έκανε πολύ μεγάλες μεταγραφές, με κορυφαία αυτή του Νίκου Αραπατζή, πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, με πολλούς αγώνες στη Σούπερ Λίγκα και θα είναι μια άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Φυσικά οι πιθανότητες για τον τίτλο είναι πολύ μεγάλες, λογικά θα κοντραριστεί με τον Κρόνο Αργυράδων και είναι υπόθεση του Νότου φέτος ο τίτλος. 
Η Λευκίμμη έχει πολύ δυνατό Δ.Σ., καλή οργάνωση, πάρα πολλούς και φανατικούς φίλους που την ακολουθούν παντού, είναι η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο στην κατηγορία, έχοντας μειονέκτημα τον κακό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, ο χλοοτάπητας του οποίου θέλει ουσιαστικά αντικατάσταση, αλλά βλέπουμε να γίνονται μόνο μπαλώματα.
Από κει και πέρα το Δ.Σ. φρόντισε μαζί με τους φανατικούς φίλους της ομάδας να αλλάξει όψη στο γήπεδο, το έκανε «κουκλί», τόσο στους εξωτερικούς χώρους, όπου καθαρίστηκε, έπεσε τσιμέντο στο χώρο εισόδου, τα αποδυτήρια έγιναν σύγχρονα και λειτουργικά, είναι ένα άλλο κυριολεκτικά γήπεδο. Οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί και για το λόγο αυτό και η επίσημη έναρξη (αγιασμός κλπ) της ομάδας θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, όπως αρμόζει στη μεγάλη αυτή ομάδα.
Ο Γιάννης Σφακιανάκης που από πέρσι ήταν στην ομάδα σαν προπονητής (είχε αντικαταστήσει τον Ι. Κουρή που ξεκίνησε την ομάδα), θα προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα με 2η ομάδα στο νησί, αφού το έχει κάνει σαν τεχνικός το 2014-5 με τις Συναράδες. Βοηθός του και γυμναστής στην ομάδα, ένας πολύ έμπειρος και πετυχημένος στο χώρο ο Φίλιππος Τάντης, ο οποίος θεωρείται κορυφής το είδος του, άλλωστε σαν συνεργάτης του Ρομπέρτο Μπολάνο, δούλεψε και στην Β΄ Εθνική, με την ομάδα της Ερμιονίδας.    
Η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας είναι ο Γιάννης Μίτσουλης, ο γρήγορος επιθετικός από την Αναγέννηση Περιβολίου, ο παίκτης που έχει επαφή με τα δίχτυα και είναι ο πρώτος σκόρερ χρόνια τώρα της ομάδας του Περιβολιού, πήγε στην ΑΕΛ και για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική του καριέρα, θα φορέσει φανέλα άλλης ομάδας.  
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια