Πέμπτη 10.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποχωρεί ο ΑΟ Φλωριάδας από το πρωτάθλημα

Γ΄ Εθνική
03 Ιανουαρίου 2019 / 16:11
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΕΠΟ όρισε τις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της Γ΄ Εθνικής, όμως στον 3ο όμιλο δεν ορίστηκε η αναμέτρηση

Φλωριάδα – Σούλι Παραμυθιάς! Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα της Άρτας αποχωρεί από το πρωτάθλημα, καθώς ήδη δεν είχε παίξει στην έδρα της με τον Μακεδονικό Φούφα στις 21/10/2018 για την 4η αγωνιστική. Βέβαια μετά την 4η αγωνιστική επέστρεψε στο πρωτάθλημα, ενώ μηδενίστηκε και στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό, καθώς δεν είχε γιατρό. Τυπικά για να αποβληθεί οριστικά πρέπει να μην κατέβει σε τρείς αγώνες, αλλά η κατάσταση είναι τέτοια που δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αλλάξει κάτι. Ήδη έχουν φύγει πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές και η πρωταθλήτρια του 2018 της ΕΠΣ Άρτας δε συνεχίζει στη Γ΄ Εθνική.
Μία Γ΄ Εθνική που τα οικονομικά προβλήματα για πολλές ομάδες είναι τεράστια, ενώ μία άλλη ιστορική ομάδα όπως ο Αστέρας Αμαλιάδας είναι στα πρόθυρα διάλυσης και δε θα συνεχίσει στον 6ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής. Στη Χαλκίδα στην προπόνηση στις 2 Ιανουαρίου ήταν και πάλι μόλις επτά νεαροί παίκτες, πράγμα που δείχνει ότι και αυτή η ομάδα είναι έτοιμη προς αποχώρηση και αναρωτιέται κανείς το νόημα της συγκεκριμένης κατηγορίας με την παρουσία πάνω από 100 ομάδων χωρισμένων σε 6 ομίλους.
Έχουμε πει και παλιότερα και είναι προσωπική μας άποψη ότι αυτό είναι ένα πρωτάθλημα της ΕΠΟ για να «βολέψει» καταστάσεις που πληρώνουν οι παράγοντες. Απλά να αναφέρουμε ότι σε κάθε αγώνα της Γ΄ Εθνικής το γηπεδούχο σωματείο πρέπει να πληρώσει διαιτητές από άλλο νομό, πολλές φορές μακρινό από την έδρα του σωματείου και φυσικά το ταξί που θα μεταφέρει τους τρεις διαιτητές. Επίσης πληρώνει ξεχωριστά παρατηρητή αγώνα και παρατηρητή διαιτησίας και ξεχωριστά βέβαια έξοδα μετακίνησης, (συν φεριμπόουτ για όσους έρχονται στην Κέρκυρα ή πάνε από Κέρκυρα), ένα κόστος που μπορεί να ξεπερνάει κάθε φορά τα 1.000€. Σαν παρατηρητές αγώνων κατά 95% πηγαίνουν μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων και παρατηρητές διαιτησίας το ίδιο. Έτσι από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κάποιοι βγάζουν χρήματα είτε λίγα είτε περισσότερα, αλλά κυρίως «βολεύονται» καταστάσεις, όπως λέγεται και φυσικά όλα αυτά έχουν σχέση με τη δομή και τη λειτουργία της Γ΄ Εθνικής.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια