Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μικρή η παρουσία του κόσμου στον φιλανθρωπικό αγώνα

ΕΠΣΚ
02 Ιανουαρίου 2019 / 16:48
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο φιλανθρωπικός αγώνας ανάμεσα σε ΑΟΚΚ και Επίλεκτους για την ενίσχυση δυο οικογενειών του ποδοσφαίρου που έχουν ανάγκη

οικονομικής ενίσχυσης, έγινε στο γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι. Ένα ματς που το λιγότερο που είχε σημασία ήταν το θέαμα και το σκορ και περισσότερο ο σκοπός της διεξαγωγής του. Δυστυχώς ο κόσμος ήταν λιγοστός στην εξέδρα, αλλά δικαιολογημένα αφού η Κυριακή 30/12 ήταν μέρα με ανοικτά τα καταστήματα και λόγω εορτών ο κόσμος είχε άλλες προτεραιότητες, παρόλα αυτά η διακίνηση των προσκλήσεων ήταν ικανοποιητική, σε σχέση με αυτούς που παραβρέθηκαν στο γήπεδο.
Είχαν δοθεί στην ΕΠΣΚ όλες οι αποζημιώσεις από τους διαιτητές από τα ματς που έγιναν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου (περίπου 2.500€) για να δοθούν στις δυο αυτές οικογένειες και μαζί με τις εισπράξεις του αγώνα, θα είναι ένα μικρό οικονομικό βοήθημα στα μεγάλα έξοδα που αντιμετωπίζουν.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι περίπου 30 ποδοσφαιριστές από σωματεία του νησιού δημιούργησαν την ομάδα των επίλεκτων που είχαν σαν προπονητή τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Γιάννη Χονδρογιάννη, ενώ από την άλλη ήταν η επαγγελματική ομάδα του ΑΟΚ.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 6-1 για τον ΑΟΚΚ και για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ΑΟΚ προηγήθηκε στο 5΄με τον Λινάρδο για να ισοφαρίσει ο Χρ. Γαστεράτος (ΑΕ Λευκίμμης) στο 32΄, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με 3-1, αφού σκόραραν οι Τουράμ στο 33΄και Κόντος στο 40΄. Στην επανάληψη ο ΑΟΚ πέτυχε ακόμη τρία τέρματα, ο Ινάσιο στο 65΄και ο Μίσκου στο 85΄και στο 88΄ ήταν οι σκόρερ.
Άξιο αναφοράς είναι ότι με την ομάδα των Επίλεκτων έπαιξε και ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής Φάνης Γκέκας ο οποίος είναι παντρεμένος στην Κέρκυρα και μένει εδώ πλέον, ενώ διαιτητές ήταν οι Καββαδίας, Σκορδίλης και Μιχαλάς.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια