Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτοιμος ο Θιναλιακός για την υπέρβαση. Περιορίστηκαν οι «μνηστήρες» στον Αστέρα

Τοπικά πρωταθλήματα
28 Δεκεμβρίου 2018 / 16:02
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόλις μια φορά στην ιστορία του, πριν από είκοσι χρόνια, ο Θιναλιακός κατάφερε να πάρει πρωτάθλημα στην Α1

και να παίξει στη Δ΄ Εθνική τότε. Φαίνεται ότι μετά τις μεγάλες προσπάθειες της διοίκησης την τελευταία τριετία, είναι έτοιμος να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει και πάλι στον τίτλο.
Ο Θιναλιακός που είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα έχοντας χάσει βαθμούς μόνο σε ένα παιχνίδι, πείθει σαν ομάδα, αφού είναι πολύ δουλεμένη σε όλους τους τομείς, έχει ποιοτικούς παίκτες και πολλές εναλλακτικές λύσεις που του δίνουν μεγάλο αβαντάζ. Είναι μια ομάδα που φτάνει εύκολα στο γκολ, έχει τη 2η καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, έχει πετύχει 34 γκολ, ενώ έχει την καλύτερη άμυνα με μόλις τέσσερα γκολ παθητικό.
Η τεράστια νίκη με ανατροπή που έκανε στον Πετριτή επί του Αστέρα ίσως είναι αυτή που θα μετρήσει περισσότερο και στο τέλος θα δώσει το πρωτάθλημα στον Θιναλιακό. Και αυτό γιατί όπως όλα δείχνουν, μόνο ο Αστέρας Πετριτή μπορεί να κοντράρει την ομάδα της Αχαράβης και λόγω ποιότητα ομάδας και ατομικά των παικτών και λόγω εμπειρίας. Είναι η ομάδα που βρίσκεται στη 2η θέση με 2 βαθμούς διαφορά.
Οι άλλες ομάδες που φάνηκαν στην αρχή δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Ο Οδυσσέας έμεινε πολύ πίσω, ο Γιάννης Γκαμπέτας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά η ομάδα δεν είναι έτοιμη. Ο ΟΦΑΜ λόγω φανέλας και δυναμικής και λόγω σχεδιασμού ήταν η ομάδα που ξεκίνησε για το πρωτάθλημα, είναι η μόνη που δεν έχει χάσει από τον Θιναλιακό, αλλά έμεινε πίσω με την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Πετριτή και η διαφορά δεν είναι εύκολο να καλυφθεί.
Πέραν αυτού, τόσο ο Αστέρας όσο και ο ΟΦΑΜ μαθηματικά με 5 και 6 βαθμούς πίσω στο φινάλε του πρώτου γύρου, θεωρητικά κυνηγάνε τον Θιναλιακό.
Ο Αστέρας λοιπόν είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να κυνηγήσει τον Θιναλιακό, αλλά φαίνεται δύσκολο να τον φτάσει, αφού ελάχιστες ομάδες στην Α1 μπορούν να «κόψουν» βαθμούς από τους πρωτοπόρους. Ίσως όλη η χρονιά παιχτεί για τον Πετριτή στο ματς του δεύτερου γύρου στην Αχαράβη.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια