Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κόντρα στις δυσκολίες των καιρών το 6ο διεθνές μαθητικό τουρνουά κρίκετ

Κρίκετ
05 Μαΐου 2016 / 16:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στα γραφεία της στο ΕΑΚΚ, η ΕΛ.Ο. Κρίκετ έδωσε την Πέμπτη 5/5/2016 συνέντευξη τύπου για το 6ο διεθνές τουρνουά που διοργανώνει 9-14 Μάη. Σε μια εποχή που η κρατική επιχορήγηση μηδενίζεται και τα προβλήματα διατήρησης των εργασιών της ΕΛΟΚ θέλουν τεράστιες θυσίες και εξεύρεση πόρων (χορηγών) μπόρεσε για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Ομοσπονδία να διοργάνωση το τουρνουά που τείνει να γίνει θεσμός.

Μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ι. Νικήτας και ο Γεν. Γραμματέας κ. Στ. Γούστης, τόσο για τη σημασία του τουρνουά που ξεκινάει τη Δευτέρα 9/5 αλλά και άλλες δράσεις της ΕΛΟΚ. 
Ο κ. Ι. Νικήτας είπε: Το 6ο διεθνές μαθητικό τουρνουά είναι γεγονός. Για άλλη μια φορά η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ, κόντρα στις δυσκολίες των καιρών και τα οικονομικά προβλήματα και της Ομοσπονδίας και της χώρας γενικότερα, όχι μόνο δεν σταματάει διοργανώσεις αλλά κάνει τις ίδιες και ακόμα περισσότερες. 
Φέτος έχουμε ομάδες από Ινδία, Αγγλία, Βουλγαρία, Δανία και περιμένουμε να βγουν οι βίζες για δυο σχολεία από το Πακιστάν. Πάνω από 120 παιδιά, με γονείς, με παράγοντες και διαιτητές θα έλθουν στην Κέρκυρα για να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο αυτό τουρνουά, που είναι το μοναδικό που γίνεται στην Ευρώπη από την ΕΛΟΚ.
Στην Κέρκυρα θα έλθει επίσης η πρέσβειρα της Ινδίας μια χώρας καθαρά κρικετιστικής, με ένα δισεκατομμύριο διακόσια εκατομμύρια κατοίκους που παίζουν κρίκετ και είναι τιμή για μας. Θέλει να παρακολουθήσει τους αγώνες ούτως ώστε να μας βοηθήσει στη συνέχεια να έχουμε ακόμα περισσότερα σχολεία και αγώνες από την χώρα αυτή.
Ακόμη ενδιαφέρον έχουν δείξει τουριστικοί πράκτορες, οι περισσότεροι από τη Μ. Βρετανία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φέρουν κόσμο να παίξει κρίκετ και από την Ευρώπη γενικότερα, ούτω ώστε αυτό το τουρνουά να γίνει ακόμα μεγαλύτερο.
Θέλω να ευχαριστήσω την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης η οποία και αυτή τη χρονιά είναι κοντά μας και τον κ. Περιφερειακό διευθυντή. Σχολεία αδελφοποιούνται με τις ομάδες που μετέχουν. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Κουτάγιερ διευθύντρια του 6ου Γυμνασίου η οποία όπως και πέρσι έτσι και φέτος θα κάνει μια ειδική Ελληνική Βραδιά στο σχολείο , για όλους και εκεί τα παιδιά διασκεδάζουν. 
Να ευχαριστήσω την Περιφερειακή διοίκηση και την Δημοτική αρχή, αυτοί με τη δική τους συμβολή βοηθούν πάρα πολύ στη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά. Φέτος η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί από την Ionian group και στο ξενοδοχείο Park Hotel που είναι κερκυραϊκών συμφαρόντων και τεσσάρων αστέρων. Είναι ένας υπέροχος χώρος και θα βοηθήσει όλους να έχουν εξαιρετική διαμονή, ευχαριστούμε και τον γενικό διευθυντή κ. Μουζακίτη. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί χωρίς τη δική τους συμβολή και προσπάθεια αυτό το τουρνουά, δεν θα ήταν δυνατόν να διεξαχθεί. 
Τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην Εθνική Ελλάδος που θα συμετάσχει είναι οι Κοσκινάς, Μπογδάνος, Σαπλιαούρας, Μακρής, Κωλέτης, Βασιλάκης, Συριώτης, Μπέκιος, Τσιριγώτης, Κοντούλης, Κουρσάρης, Παπαδόπουλος, Μωραϊτης, Τσαγγαράκης, Γαλάνης, Μουρίκης, Μακρής. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από Δευτέρα 9 Μάη ως το Σάββατο 14 Μάη, όπου και θα γίνουν οι βραβεύσεις και το Galla diner. Οι αγώνες θα γίνουν στην Κ. Πλατεία, ένα μέρος που όλοι θέλουν να παίζουν, θα γίνονται πρωί στις 10 και απόγευμα στις 3 και στο γήπεδο της Μαρίνας. Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι συνέβαλαν για να γίνει αυτό το τουρνουά. 
 
Γ. Λιάκουρας: Θα στηρίξουμε και στο μέλλον 
Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Γ. Λιάκουρας, νομικός σύμβουλος της εταιρείας Ionion Group, ο οποίος τόνισε ότι με ευχαρίστηση η εταιρεία συμβάλει στη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά και θα είναι μαζί και τα επόμενα χρόνια.
 
Στ. Γούστης: Δυο ακόμα δράσεις
Από την πλευρά του ο κ. Γούστης ανέφερε: Η ΕΛΟΚ θέλει να ανακοινώσει άλλες δυο δράσεις που θα λάβουν χώρα Σεπτέμβρη και αρχές Οκτώβρη. Η πρώτη δράση έχει νξα κάνει με κάτι που γίνεται πρώτη φορά και έχει να κάνει με το Παγκόσμιο τουρνουά Γυναικών. Επίσης τέλη Σεπτέμβρη, αρχές Οκτώβρη είναι το «hpa», στο οποίο θα έλθουν ομάδες από όλο τον κόσμο, Με το σκεπτικό να μην μειώνουμε αλλά να αυξάνουμε τις δράσεις μας γίνονται αυτές οι δυο δράσεις. Πρέπει να τονίσουμε ότι γίνεται μεγάλη διαφήμιση της Κέρκυρας, κάθε παιδί που φεύγει από εδώ παίρνει μαζί του διαφημιστικό υλικό που έχει να κάνει με το κρίκετ, έχει να κάνει με την Κέρκυρα. Είμαστε αυτοί που θα μεταφέρουμε ανά τον κόσμο τα δρώμενα στο νησί μας. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω ανθρώπους που μας έχουν σταθεί σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε και ένας από αυτούς είναι ο κ. Αλέκος Καψοκαβάδης, ο οποίος μα βοηθάει με τη χορηγία του (έχει σαπουνοποιία) και μέσα στα αναμνηστικά που δίνουμε βάζουμε και αυτό το ντόπιο προϊόν.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια