Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι δηλώσεις συμμετοχής στα τοπικά και οι αλλαγές

Τοπικά πρωταθλήματα
28 Ιουνίου 2018 / 15:50
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να απέχουμε δυόμιση μήνες από την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων, αφού αρχές Σεπτεμβρίου

συνήθως ξεκινάει το κύπελλο, αλλά οι δηλώσεις συμμετοχών σε πρωτάθλημα και κύπελλο και ο τρόπος διεξαγωγής, συν κάποιες αλλαγές αναφέρονται στην προκήρυξη που δόθηκε στα σωματεία.
Έτσι, με παράβολο 330€ για τις ομάδες της Α1, 280€ για αυτές της Α και 240€ για αυτές της Β, θα γίνει η δήλωση κάθε σωματείου που θέλει να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν μέχρι τις 11 Ιουλίου για τις ομάδες της Α1, ως τις 12 για αυτές της Α και ως τις 13 Ιουλίου γι αυτές της Β΄ κατηγορίας.   
Η έναρξη των πρωταθλημάτων της Α1 και Α κατηγορίας ορίστηκε για το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου, ενώ της Β’ κατηγορίας θα ορισθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής, όπου ανάλογα θα διαμορφωθεί και ο τρόπος διεξαγωγής (σε έναν ή δυο ομίλους).
Οι δηλώσεις συμμετοχής στο κύπελλο πρέπει να κατατεθούν 11 με 13 Ιουλίου και είναι υποχρεωτικά να πάρουν μέρος οι ομάδες της Α1 και Α κατηγορίας και της Γ΄ Εθνικής (εκτός και αν υπάρξει αλλαγή από την ΕΠΟ), ενώ προαιρετική είναι για τις ομάδες της Β΄ κατηγορίας. Για όλα τα σωματεία προϋπόθεση να λάβουν μέρος σε πρωτάθλημα και κύπελλο είναι να έχουν εξοφλήσει όλες τις οφειλές τους προς την ΕΠΣΚ.
Μάλιστα αν μια ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1, για να συμπληρωθεί η θέση, θα πρέπει να γίνει μπαράζ Ολύμπου - ΑΕ Φαιάκων σε ουδέτερο γήπεδο και το ίδιο θα γίνει στη συνέχεια μεταξύ Δραγωτινών - Άφρας για άνοδο από τη Β΄ στην Α κατηγορία.
Αλλάζουν κάποια πράγματα για άνοδο και υποβιβασμό την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Έτσι στην Α1 ο πρωταθλητής ανεβαίνει στη Γ΄ Εθνική, υποβιβάζεται μόνο ο 14ος και από κει και πέρα παίζουν μπαράζ παραμονής από την 6η ως και την 13η θέση οι ομάδες, με κάποιες προϋποθέσεις. Στην Α κατηγορία ανεβαίνει ο πρωταθλητής και με μπαράζ ανάμεσα στις ομάδες 2 ως 5 ανεβαίνουν μία ή δυο ακόμη ομάδες, ενώ για υποβιβασμό ισχύουν τα ίδια με την Α1 κατηγορία.  Για τη Β΄ κατηγορία θα ανακοινώσει αργότερα η ΕΠΣΚ, αφού θα γίνουν οι δηλώσεις συμμετοχής πρώτα. Τέλος ισχύει και φέτος μόνο για  τα σωματεία της Α1 κατηγορίας υποχρεούνται να προσλαμβάνουν και να απασχολούν προπονητή κάτοχο διπλώματος UEFA B. 

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια