Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μία νέα συμμετοχή και δυο αποχωρήσεις;

Τοπικά πρωταθλήματα
01 Ιουνίου 2018 / 17:17
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ότι στα τοπικά πρωταθλήματα κάθε χρόνο έρχονται και φεύγουν ομάδες είναι σύνηθες φαινόμενο και σπάνια δεν έχουμε τέτοιες προσθαφαιρέσεις.

Την περασμένη χρονιά ΓΕΘ, Ολυμπιακός  Μαντουκιού, Αετός Κουσπάδων βγήκαν από τον «χάρτη», ενώ μπήκαν ο Δίας Κασσιόπης και ο Νέος Όλυμπος.
Φέτος φαίνεται ότι είναι έτοιμη να παίξει για πρώτη φορά στο ανδρικό πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας η ΓΕ Παλαιοκαστριτών, η ομάδα που πριν την διάλυση των Δήμων, έπαιρνε μέρος στα παιδικά πρωταθλήματα, είχε μια αξιόλογη ακαδημία και ξεχώρισε, έχοντας σαν βασικό χρηματοδότη τον Δήμο Παλαιοκαστριτών.
Άνθρωποι οι οποίοι ασχολήθηκαν τότε, αποφάσισαν να την εντάξουν και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς και μάλιστα τα σχέδια περιλαμβάνουν και ομάδα στη Β΄ κατηγορία και ακαδημίες. Η σχετική ενημέρωση της ΓΕ Παλαιοκαστριτών αναφέρει: «Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι εντός των ημερών η Γυμναστική Ένωση Παλαιοκαστριτών ...επιστρέφει στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο με σκοπό την δημιουργία ανδρικής ομάδας και ακαδημιών !  Σκοπός μας η απασχόληση των νέων της περιοχής μας. Σύντομα θα ανακοινωθούν τα υπόλοιπα που έχουν να κάνουν με την στελέχωση της προσπάθειας μα, Δ.Σ., προπονητές , φυσιοθεραπευτής, γιατροί, γυμναστές».
Από την άλλη ακούγεται ότι τουλάχιστον δυο ομάδες που πρέπει να παίξουν στη Β΄ κατηγορία την επόμενη χρονιά, ίσως να μη δηλώσουν συμμετοχή. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες και θα εξαρτηθεί κυρίως αν βρεθούν ή όχι, άνθρωποι να αναλάβουν τις τύχες και κυρίως το οικονομικό κόστος της συμμετοχής. Η παρουσία των ομάδων αυτών στο φετινό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με το ζόρι, με 12 και 13 ποδοσφαιριστές στην αποστολή τους τελευταίους μήνες και όλα δείχνουν ότι αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, δεν θα δηλώσουν συμμετοχή.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια