Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευχαριστήριο του Θιναλιακού στον Κρόνο

Τοπικά πρωταθλήματα
15 Μαρτίου 2018 / 18:37
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενώ αλλού έχουμε διακοπές αγώνων και ένα κάρο ευτράπελα που έχουν «χαντακώσει» το ποδόσφαιρο, εδώ στην Κέρκυρα δείχνουμε τον πολιτισμό μας

και οι συμπεριφορές σε ένα ματς που κρινόταν ένας τίτλος και μια κατηγορία, την Κυριακή στο Περιβόλι αποδεικνύουν ότι όταν έχεις κουλτούρα και ποδοσφαιρικό πολιτισμό, τίποτα δε σε αλλάζει.
Ο Κρόνος με τον Θιναλιακό έπαιζαν τους κόπους μιας χρονιάς, αλλά οι πρόεδροι των ομάδων Ι. Καραϊσαρλής και Χρ. Ανεμογιάννης κάθισαν να παρακολουθήσουν το ματς δίπλα στον πάγκο του παρατηρητή, μέσα στο γήπεδο, ενώ στην μοναδική εξέδρα οι φίλαθλοι των δυο ομάδων κάθισαν δίπλα χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και έτσι πρέπει να το δούμε όλοι μας και όχι η βία και η σκοπιμότητα να κυριαρχεί και να το κάνει αποτρεπτικό.
Ο Θιναλιακός μάλιστα εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση για τον Κρόνο και τον πρόεδρο του που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η διοίκηση του Θιναλιακού αισθάνεται την ανάγκη κατ΄ αρχήν να ευχαριστήσει το Δ.Σ. του Κρόνου Αργυράδων και τον πρόεδρό του προσωπικά για την πραγματικά μοναδική φιλοξενία μέσα και έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Σε ένα κρίσιμο παιγνίδι αποδείξαμε ότι το ποδόσφαιρο είναι πρώτα από όλα θέαμα και διασκέδαση και οφείλουμε με την συμπεριφορά μας να αναδεικνύουμε αυτά τα χαρακτηριστικά. Η συμβολική παρουσία των προέδρων εντός αγωνιστικού χώρου δίπλα στον παρατηρητή, για πρώτη φορά σε παιγνίδι τοπικού, δίνει το στίγμα του ποδοσφαιρικού πολιτισμού που  πρεσβεύουμε αμφότεροι. Κατά δεύτερο λόγο θέλουμε να συγχαρούμε τον Κρόνο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στην παραπάνω κατηγορία. Ο Θιναλιακός συνεχίζει την προσπάθειά του για την κατάληψη της τιμητικής δεύτερης θέσης στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων. Πιο σοφοί και πιο έμπειροι σχεδιάζουμε από τώρα και τη νέα αγωνιστική περίοδο προσηλωμένοι στους δυο μεγάλους μας στόχους. Το πρωτάθλημα και το κύπελλο. ΥΓ: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κόσμο που ήταν κοντά στην ομάδα μας και δεν σταμάτησε να την ενισχύει».   

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια