Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνας της τριετίας για τον Κρόνο την Κυριακή κόντρα στον Θιναλιακό

Τοπικά πρωταθλήματα
07 Μαρτίου 2018 / 18:56
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα παιχνίδι που θα σηματοδοτήσει το φετινό πρωτάθλημα είναι αυτό της ερχόμενης Κυριακής ανάμεσα σε Κρόνο και Θιναλιακό,

αφού το αποτέλεσμά του θα κρίνει κατά πάσα πιθανότητα το πρωτάθλημα ή θα αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς ως το τέλος.
Ο Κρόνος Αργυράδων με πρόεδρο τον Ι. Καραϊσαρλή κλείνει φέτος πενήντα χρόνια ζωής και θέλει να ανέβει στη Γ΄ Εθνική. Το παλεύει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τις δυο προηγούμενες έχασε στις λεπτομέρειες τον τίτλο. Μοιραία λοιπόν την ερχόμενη Κυριακή στις 15:30 το ματς αυτό είναι το πιο σημαντικό της τριετίας για την ομάδα των Αργυράδων που θέλει να συνδυάσει τα 50 χρόνια δράσης με την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας.
Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν τρία αποτελέσματα, με τη διαφορά ότι αν ο Κρόνος νικήσει, τότε ουσιαστικά θα πανηγυρίσει τον τίτλο από την ερχόμενη Κυριακή, αφού θα μένουν πέντε αγωνιστικές και θα έχει ξεφύγει 7 βαθμούς από τους διώκτες του και με βάση το πρόγραμμα που έχει, δεν μπορεί με τίποτε κάποια άλλη ομάδα να τον φτάσει.
Από κει και πέρα σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος, η διαφορά των 4 βαθμών που υπάρχει τώρα θα παραμείνει για την ομάδα των Αργυράδων και πάλι οι πιθανότητες να πάρει το πρωτάθλημα θα είναι πάνω από 80% για να μην πούμε πάνω από 95%, που και με αυτό το αποτέλεσμα ο Κρόνος δεν χάνει τον τίτλο.
Η 3η περίπτωση είναι ο Θιναλιακός, που ξέρει ότι μόνο με νίκη θα ελπίζει στον τίτλο, να κερδίσει η ομάδα της Αχαράβης και να μειώσει στον ένα βαθμό τη διαφορά και να ελπίζει ως το τέλος ότι θα στραβοπατήσει ο αντίπαλός της για να τον προσπεράσει.
Ο Κρόνος έχει αλλάξει πρόσωπο με τον Ρομπέρτο Μπολάνο, έχει δείξει ότι δύσκολα ομάδα μπορεί να του πάρει αποτέλεσμα και παίζοντας στην έδρα του (γήπεδο Περιβολίου) έχει τον πρώτο λόγο, αν και δεν υποτιμάμε την εξαιρετική δουλειά του Π. Κορομπόκη στον Θιναλιακό και τις πιθανότητες που έχει αυτή η ομάδα να κάνει το διπλό, λιγότερες ίσως για κάποιους από αυτές που έχει ο Κρόνος, αλλά όλα είναι μέσα στο ποδόσφαιρο.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια