Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άναψε φωτιές η αναμέτρηση Βολίδας – Αυγερινού

Τοπικά πρωταθλήματα
06 Μαρτίου 2018 / 18:22
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογική κατάσταση στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Κέρκυρας, το ενδιαφέρον για να πετύχει μια ομάδα

τους στόχους της είναι πολύ μεγάλο και επειδή ο Μάρτιος κρίνει τα πάντα, υπάρχουν συνήθως φωνές, από ομάδες που «καίγονται» για βαθμούς και αποτέλεσμα.
Την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο των  Καστελλάνων Μέσης έγινε το ματς Βολίδας - Αυγερινού, με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να χτυπάει κόκκινο. Από τη μια η γηπεδούχος που ήταν στη 2η θέση με τρεις βαθμούς μπροστά από τον τρίτο Αυγερινό, με νίκη θα κλείδωνε ουσιαστικά την άνοδό της, αφού οι δυο πρώτες ομάδες κερδίζουν την απευθείας άνοδο. Ο Αυγερινός πήγε εκεί για να πάρει τη νίκη και να πιάσει τη Βολίδα στη 2η θέση και να έχει αυτός το πάνω χέρι. Το ματς τελείωσε με νίκη της Βολίδας και άρχισε αμέσως μετά μια άνευ προηγουμένου «κόντρα» στο διαδίκτυο ανάμεσα στις δυο πλευρές. Δεν έφτασε αυτό αλλά στάλθηκαν τη Δευτέρα 5/3 εκατέρωθεν ανακοινώσεις για το παιχνίδι.
Ο Αυγερινός από την πλευρά του κατηγορεί τη Βολίδα για συμπεριφορές και φιλοξενία, παράλληλα δε, φωνάζει για την ΕΠΣΚ και τη διαιτησία σχολιάζοντας ότι ο διαιτητής κ. Νικόπουλος και ο βοηθός του κ. Γραικός διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, αφού χαρακτηρίζουν και τα δυο τέρματα της Βολίδας αντικανονικά, στο πρώτο ότι προηγήθηκε φάουλ και το δεύτερο ήταν οφσάιντ και μιλάει για αλλοίωση αποτελέσματος. Από την πλευρά της η Βολίδα αναφέρει ότι όλος ο κόσμος γνωρίζει τη φιλοξενία της και το ήθος ανθρώπων που κατηγορούνται και ότι όλα αυτά γίνονται από κάποιον που «πονάει» επειδή έχασε.
Όμως επίσημη θέση πήρε και η ΕΠΣΚ όπου αναφέρει ότι ήταν παρών στο ματς ο πρόεδρός της, κ. Ποζίδης και υπάρχει άποψη για το τι έγινε, χαρακτηρίζει ανοίκεια, μονοδιάστατη και επιλεκτική την επιστολή του Αυγερινού, τονίζοντας ότι ήταν εξαιρετική η διαιτησία με βάση την κρισιμότητα του ματς, αναφέροντας ότι η κριτική για τη διαιτησία είναι άδικη και σκόπιμη.
Φυσικά δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία διαμαρτυρία για φέτος, θα υπάρξει σίγουρα και συνέχεια και ίσως ο πιο βασικός λόγος να είναι ότι δεν υπάρχει από την μια πλευρά αθλητική παιδεία σε αρκετούς και από την άλλη εμπιστοσύνη σε Ένωση και διαιτητές.
Οι διαιτητές βέβαια, κάνουν λάθη, θεωρούμε και εμείς ότι στο σύνολό τους σχεδόν είναι ανθρώπινα και ίσως θα έπρεπε να τους αφήσουμε να σφυρίξουν αυτά που ξέρουν. Βέβαια το παρελθόν έχει αφήσει πολλές υποψίες και υπονοούμενα από συλλόγους για «επιλεκτικές» διαιτησίες και ότι η Ένωση που κάνει κουμάντο, έχει τις ευθύνες της. Καλό θα είναι να πέσουν οι τόνοι και να τελειώσουν χωρίς παράπονα τα πρωταθλήματα.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια