Σάββατο 19.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι πρωταθλητές

Βασίλης Πετρόγιαννης
17 Ιανουαρίου 2018 / 16:27
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ήθος και η ποδοσφαιρική του αξία είναι τεράστια και αυτό τον έχει κάνει και αγαπητό και σεβαστό από φίλους και αντιπάλους.

Μιλάμε για τον αρχηγό του Κρόνου Αργυράδων, τον Βασίλη Πετρόγιαννη, με τις πάρα πολλές διακρίσεις σε τίτλους, με κορυφαία το κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος το 2009, με τη φανέλα της Βολίδας. Είναι η 3η  του χρονιά στον Κρόνο και όπως μας είπε, πιστεύει ότι φέτος η ομάδα του θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μιλήσαμε μαζί του για τον σημερινό Κρόνο και την εδώ και τρεις βδομάδες έλευση του Ρομπέρτο Μπολάνο στο πόστο του προπονητή, τον οποίο είχε συμπαίκτη και προπονητή στη Βολίδα, αλλά και προπονητή στην Κασσιόπη όταν κέρδισε τρεις ανόδους, στη Δ΄,  στη Γ΄ και στη Β΄ Εθνική. Οι απαντήσεις του ήταν σύντομες αλλά περιεκτικές στις ερωτήσεις που του υποβάλαμε.   
 
Τι έχει αλλάξει στον Κρόνο ο Ρομπέρτο Μπολάνο και δείχνει έτοιμος για τίτλο;
Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά στην προπόνηση. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στο πλάνο που έχει ο προπονητής, μας βγαίνει σιγά-σιγά στο γήπεδο και πιστεύω ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Αύξησε την ένταση της προπόνησης, θέλει να παίξουμε πιο γρήγορα, την ποιότητα σαν ομάδα την έχουμε και μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα να βγάλουμε συνδυασμούς και επειδή έχουμε από τα καλύτερα ρόστερ στην κατηγορία, θα δείτε τον Κρόνο στα επόμενα παιχνίδια ακόμα καλύτερο.
 
Για τα δυο τελευταία δύσκολα ντέρμπι (με Λιαπάδες και Πετριτή) τι προσέξατε και κερδίσατε;
Ξέραμε τις δυνατότητες και τις δυσκολίες των αντιπάλων και αυτό μας κάνει να είμαστε ακόμα πιο σοβαροί για να επιτύχουμε το στόχο μας που ήταν μόνο η νίκη.
 
Μπορεί φέτος να πάρετε το πρωτάθλημα, δεδομένου ότι υπάρχουν και άλλες πολύ καλές ομάδες;
 Σίγουρα μπορούμε να το πάρουμε, αν και υπάρχουν ομάδες με ίδιους στόχους με μας, αλλά θεωρώ ότι το θέλουμε πιο πολύ. Εκτιμώ ότι είμαστε πιο ομάδα συγκριτικά με τις άλλες. Είμαστε τώρα δυο χρόνια ίδιος κορμός και έχει ενισχυθεί αυτός ο κορμός και με άλλους καλούς ποδοσφαιριστές, ενώ τώρα τον Ιανουάριο ήρθαν άλλα τρία παιδιά για να μας πλαισιώσουν, να μας βοηθήσουν να καταφέρουμε να πετύχουμε το στόχο που το θέλουμε και το έχουμε ανάγκη πολύ σαν ομάδα.
 
Υπάρχει κάποια ομάδα που φοβάστε ότι μπορεί να σας πάρει το πρωτάθλημα;
Πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι πρωταθλητές. Είμαστε πολύ σοβαροί, πολύ συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και χωρίς να υποτιμήσω κάποια ομάδα, που είναι πάρα πολύ καλές, θεωρώ ότι έχουμε την καλύτερη. Είναι στα πόδια μας γιατί έχουμε τις ανταγωνίστριες ομάδες στην έδρα μας, αν τους κερδίσουμε έχει τελειώσει το πρωτάθλημα.
 
Ο Βασίλης, πόσα χρόνια θα συνεχίσει να παίζει;
Θα προσπαθώ όσο αντέχουν τα πόδια μου, όσο μπορώ και προπονούμαι, θα σεβαστώ τον εαυτό μου μέχρι εκεί που μπορώ να συνεχίσω να παίζω. Όταν δεν μπορώ να είμαι συνεπής στις προπονήσεις και στον αγωνιστικό χώρο να βγάζω αυτό που θέλω θα σταματήσω. Ένα δύο χρόνια ακόμα πιστεύω ότι αντέχω.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια