Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η βράβευση του Κερκυραϊκού από τον ΣΕΓΑΣ

Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος
06 Δεκεμβρίου 2017 / 16:53
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε την Παρασκευή 1/12, η οικογένεια του ΣΕΓΑΣ,

παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, σε μια εκδήλωση που ο ΣΕΓΑΣ τίμησε την ιστορία του, τους αθλητές του, καθώς επίσης και φορείς που στάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια αρωγοί σε όλες τις δραστηριότητες του.
Αν και τα σωματεία που ανήκουν είναι αρκετές εκατοντάδες, μόλις εννέα από την Ελλάδα προσκλήθηκαν και ήταν εκεί, ανάμεσά τους και ο Κερκυραϊκός Γ.Σ. που έχει ζωή 124 χρόνων (ιδρύθηκε το 1893 και εκπροσωπήθηκε από τον αθλητή Παναγιώτη Ματζουρογιάννη) και είναι από τα ιδρυτικά μέλη. Μια μεγάλη τιμή, αλλά και αναγνώριση για τον Σύλλογο που έχει τιμήσει το νησί μας και την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο.  Μάλιστα του δόθηκε και αναμνηστικό από την εκδήλωση των 120 χρόνων (φωτό)
Συνολικά 28 σωματεία συμμετείχαν στη συνέλευση ίδρυσης της αρχαιότερης ομοσπονδίας το 1897. Έντεκα από αυτά συνεχίζουν να έχουν δράση και οι εκπρόσωποι τους θα βρίσκονται την Παρασκευή στη γιορτή του ΣΕΓΑΣ. Πρόκειται για τα σωματεία: ΓΣ Αμαρουσίου, ΓΣ Βόλου, Εθνικός ΓΣ, Κερκυραϊκός ΓΣ, Μεσσηνιακός ΓΣ, ΓΣ Ολυμπία Λεμεσσού, ΓΣ Παγκύπρια Λευκωσίας, Παναχαΐκή ΓΕ, Πανελλήνιος ΓΣ, Πανιώνιος ΓΣΣ, Πειραϊκός Σύνδεσμος.
Ο Κερκυραϊκός με ανακοίνωσή του ενημερώνει για την τιμή που του έγινε με το παρακάτω δελτίο τύπου:
«Την Παρασκευή 1/12/2017 στην Αθήνα , στην αίθουσα εκδηλώσεων του φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» , υπό την Αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας , πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής για τα 120 χρόνια από την Ίδρυση του ΣΕΓΑΣ.
 Στην εκδήλωση αυτή ο Κερκυραϊκός ΓΣ τιμήθηκε ως ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας μαζί με άλλα δέκα (10) σωματεία ,  μέλη που συνεχίζουν να υπάρχουν εν ενεργεία μέχρι και σήμερα.
 Ο Ιστορικός Κερκυραϊκός αισθάνεται υπερήφανος για την Τιμή και ευχαριστεί την Αρχαιότερη Ομοσπονδία της Χώρας μας, για την αναγνώριση, που δίνει δύναμη και κουράγιο για την συνέχιση της επί 125 χρόνια διαδρομής του, εύχεται δε στο ΣΕΓΑΣ να επιτελεί το μεγάλο έργο του για πολλά χρόνια ακόμη, ταυτόχρονα εκφράζει τις ευχαριστίες του για την συμπαράσταση και την βοήθεια του προς το Σύλλογο».
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια