Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Μαρία Γεωργάτου στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας

Λαμπαδηδρομία
31 Οκτωβρίου 2017 / 17:29

Από 24/10 πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Pyeong Chang 2018»,

με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, του Πρωθυπουργού της Νότιας Κορέας Λι Νακ Γιον, του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη και των μελών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η Ολυμπιακή Φλόγα διάνυσε, επί ελληνικού εδάφους 2.129 χλμ., πριν καταλήξει στις 30 Οκτωβρίου, στην Ακρόπολη ενώ  η τελετή παράδοσης του συμβόλου του Ολυμπισμού, στην Οργανωτική Επιτροπή «Pyeong Chang 2018», προγραμματίστηκε και έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου. Στη λαμπαδηδρομία πήραν μέρος 505 λαμπαδηδρόμοι και έγιναν 36 τελετές υποδοχής σε 20 δήμους, επί οκτώ ημέρες.
Ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους και η Ολυμπιονίκης μας Μαρία Γεωργάτου που δεν αρνήθηκε την πρόσκληση και έδωσε το παρόν, αφού όπως και να το κάνουμε η αθλητική της πορεία είναι συνδεδεμένη με τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς αγώνες, που ναι μεν τώρα μιλάμε για Χειμερινούς στην Νότια Κορέα, αλλά η Μαρία για μια ακόμη φορά δεν αρνήθηκε τη συμμετοχή της σε ένα γεγονός που έχει χαράξει τη ζωή της.