Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανονικά στο πρωτάθλημα η Θύελλα. Νέος προπονητής ο Κώστας Μάμαλος

ΕΠΣΚ
04 Οκτωβρίου 2017 / 15:46
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έτρεξε πολύ η νέα διοίκηση του Ολύμπου που προέκυψε από τις εκλογές στις 30/8, γιατί πέραν των άλλων θα έπρεπε να κοιτάξει και τη συμμετοχή τόσο του Ολύμπου,

όσο και της Θύελλας που μετά από τρία χρόνια επιστρέφει στο τοπικό πρωτάθλημα. Η Θύελλα είναι η ομάδα του Ολύμπου που τα παιδιά των ακαδημιών τα προηγούμενα χρόνια συνέχιζαν σε αυτήν και ήταν το σκαλοπάτι για να πάρουν αγώνες στα πόδια τους και να πάνε στη συνέχεια στον Όλυμπο. Ουσιαστικά ο ενδιάμεσος σταθμός μετάβασης των 14χρονων και 15χρονων παικτών της παιδικής ομάδας, για την επιλογή τους στον Όλυμπο.   
Γνωστό είναι πως η αλλαγή διοίκησης έφερε αρκετές ανακατατάξεις σε ότι αφορά το έμψυχο υλικό του Ολύμπου αρχικά και αυτό γιατί το νέο Δ.Σ. δε συμφωνούσε με την τακτική της προηγούμενης διοίκησης, να κλείσει ποδοσφαιριστές, έμπειρους μεν, πολύ μεγάλης ηλικίας δε (4-5 άνω των 34-35 χρόνων), με κάποια «οδοιπορικά» πολύ μεγάλα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα δεδομένα της δεύτερης τη τάξη κατηγορία της ΕΠΣΚ  και μετά από επαφές και συζήτηση διοίκησης παικτών, τους δόθηκαν δελτία να πάνε σε όποια άλλη ομάδα ήθελαν. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το έμψυχο δυναμικό του Ολύμπου που ήταν ετοιμοπόλεμο να περιοριστεί πάρα πολύ, υπήρχε ο αγώνας Κυπέλλου και κίνδυνος να μη συμπληρώνει η ομάδα, έτσι κάποιοι νεαροί παίκτες που ήταν να παίξουν με τη Θύελλα αποφασίστηκε να ενταχθούν φέτος στον Όλυμπο και πλέον το κενό δημιουργήθηκε στη Θύελλα.
Η νέα διοίκηση με τον Δ. Σφήκα πρόεδρο είχε αποφασίσει να κατεβάσει τη Θύελλα στο πρωτάθλημα πάση θυσία και παρά τις τόσες δυσκολίες και τα προβλήματα που βγήκαν στην επιφάνεια οριστικά η ομάδα κατεβαίνει κανονικά. Θα έχει πρεμιέρα την Κυριακή στο γήπεδο του Ολύμπου με αντίπαλο το Βέλος Βελονάδων, κόντρα σε όσα κυκλοφορούσαν. Απλά την 1η αγωνιστική είχε ρεπό από το πρόγραμμα και για αυτό δεν έπαιξε. Μάλιστα τη θέση του προπονητή που αρχικά ήταν ο Σταύρος Ρούσος, πήρε ο Κώστας Μάμαλος, ο οποίος έχοντας  την πείρα, όχι απλά σαν τεχνικός σε κάποιες ομάδες, αλλά και στις μικτές της ΕΠΣΚ και στις ακαδημίες του ΑΟ Κέρκυρα και του Ολυμπιακού Μαντουκιού, έχει δουλέψει με παιδιά τέτοιων ηλικιών και ίσως είναι ο πιο έμπειρος στο χώρο.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια