Τετάρτη 02.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρεμιέρα με ντέρμπι Αστέρα - Κρόνου για την Α1

Τοπικά Πρωταθλήματα
29 Σεπτεμβρίου 2017 / 17:39
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σέντρα στα τοπικά πρωταθλήματα το Σαββατοκύριακο και μάλιστα με κορυφαίο ντέρμπι στον Νότο, αφού η κλήρωση στην Α1 έβγαλε το ζευγάρι Αστέρα Πετριτή - Κρόνου Αργυράδων.

Ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες που φέτος θα διεκδικήσουν τον τίτλο και έρχονται αντιμέτωπες ακριβώς ένα χρόνο μετά σε επίσημο μας. Τελευταία φορά έπαιξαν αντίπαλες πέρσι στις 28/9 στον αγώνα Αλληλεγγύης της ΕΠΣΚ (Super Cup) με τον Κρόνο να είναι νικητής με 3-1.
Στο φετινό πρωτάθλημα της Α1, κάποιες ομάδες έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν κάνει μεταγραφές και με ποδοσφαιριστές εκτός Κέρκυρας και μάλιστα θα δούμε στα γήπεδα παίκτες που έχουν συμμετοχές σε Β΄, Γ΄ κατηγορία, ακόμα και στη Σούπερ Λίγκα.
Από κει και πέρα στις άλλες κατηγορίες έχουμε το χαρακτηριστικό ότι ο Όλυμπος, για πρώτη φορά στην  ιστορία του θα αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία της ΕΠΣΚ, εκεί όπου βρέθηκε και η Κυπελλούχος Ελλάδος του 2009, Βολίδα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και η Α κατηγορία με τις δυο αυτές ομάδες να είναι τυπικά τα φαβορί να κερδίσουν την άνοδο, αν και ο Όλυμπος είναι σχεδόν «γυμνός» από ρόστερ μετά τα τελευταία γεγονότα και την αλλαγή στα διοικητικά.
Στη Β΄ κατηγορία που επίσης έχει πρεμιέρα, έχουμε νέες παρουσίες, αφού για πρώτη φορά δυο ομάδες θα πάρουν μέρος, είναι ο Νέος Όλυμπος 2017 και ο Δίας Κασσιόπης, ενώ επιστρέφουν στα τοπικά, η Θύελλα και ο Ατρόμητος Άφρας. Οι απώλειες σε σχέση με πέρσι, είναι η Μεσογγή που κέρδισε την άνοδο στην Α1 και δε δήλωσε συμμετοχή, η ΓΕΘ που επίσης δε θα πάρει μέρος, ο Ολυμπιακός Μαντουκιού που μετά από 60 σχεδόν χρόνια δε θα είναι στο τοπικό πρωτάθλημα και ο Αετός Κουσπάδων που είχε αποχωρήσει πέρσι στο τέλος της σεζόν και φέτος δε θα πάρει μέρος.
 
Το πλήρες πρόγραμμα
 
Α1 ΕΠΣΚ
Σάββατο 30/9, 16:30
Αναγέννηση Περιβολίου – Ομόνοια
Αστέρας Πετριτή –Κρόνος
Θιναλιακός – Οδυσσέας Αυλιωτών
Κυριακή 1/10, 16:30
Αχιλλέας Νυμφών –ΟΦΑΜ
ΑΕ Καναλίων – Ολυμπιάδα
Αστέρας Λιαπάδων – Κοντόκαλι
Ηρακλής Αγ. Δέκα – ΑΟ Παξοί
 
Α΄ ΕΠΣΚ
Σάββατο 30/9, 16:30
ΑΕ Φαιάκων – Κεντ. Αρίλλα
Όλυμπος – Μ. Αλέξανδρος
Αστ. Μωραϊτίκων –Ποσειδών Βιταλ.
ΑΟ Κάβος – Μπενίτσες
Κυριακή 1/10, 16:30
Αστ. Σπαρτύλα – Ατρομ. Στρογγυλής
Βολίδα – Εθνικός Περουλάδων
Κέρκυρα ΠΟ – Αυγερινός Βαλανειού
 
Β΄ ΕΠΣΚ
Σάββατο 30/9, 16:30
ΑΟ Συναράδων – ΠΑΟΚ (18:30)
Κερ. Ποταμού – Κερ. Αγ. Νικολάου
Κυριακή 1/10, 16:30
Βέλος –Ατρόμητος  Άφρας
Φαίαξ Μαραθιά –Λύκοι
Αετός Αγ. Αθαν. – Ηρακλής Σφακερών
Κερ. Δραγωτινών – ΑΟ Βασιλάτικα
Δίας Κασσιόπης – Νέος Όλυμπος
Ρεπό η Θύελλα
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια