Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καινούργιο χλοοτάπητα στον Όλυμπο υποσχέθηκε ο περιφερειάρχης

Όλυμπος
07 Σεπτεμβρίου 2017 / 17:47
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο γήπεδο του Ολύμπου βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 7/9 ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτος και η αντιπεριφερειάρχης κα Ν. Πανδή μετά από πρόσκληση του νέου Δ.Σ. της ομάδας για να συζητήσουν τα προβλήματα του συλλόγου και να ζητήσουν την στήριξη της ΠΙΝ.

για να συζητήσουν τα προβλήματα του συλλόγου και να ζητήσουν την στήριξη της ΠΙΝ.  
Ξεναγήθηκαν στο χώρο ξεκινώντας από τα γραφεία των Ακαδημιών του Ιστορικού και μετά αφού είδαν την άθλια κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, επισκέφτηκαν και τα αποδυτήρια, για να καταλήξουν στην αίθουσα συνεδριάσεων όπου εκτός από το νέο Δ.Σ. βρέθηκαν πολλά παλιά μέλη διοικήσεων του σωματείου και τρεις τέως πρόεδροι, όπως και αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.
 
Ο νέος Πρόεδρος κ. Δ. Σφήκας έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του 83χρονου σωματείου, μίλησε για τους ανθρώπους που χρόνια έβαλαν πλάτη για να είναι μέχρι σήμερα και αναφέρθηκε τόσο στο κυνήγι και της προσπάθεια διάλυσης από την Χούντα, όσο και για την στήριξη από Δήμο και Νομαρχία στην κατασκευή του χλοοτάπητα πριν 13 χρόνια και των γραφείων επί Νομαρχίας κ. Πουλημένου, ενώ τον ενημέρωσε και για τη μάχη με το Δημόσιο για την κατοχύρωση της ιδιοκτησίας του γηπέδου που αγοράστηκε με χρήματα του Δ.Σ. το 1983 και των φίλων του συλλόγου. 
Ζήτησε την στήριξη της Περιφέρειας τουλάχιστον στην αλλαγή χλοοτάπητα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η νέα διοίκηση δεν μιλάει με «ιδιώτες επενδυτές» κλπ, δεν συζητάει για προγράμματα ΕΣΠΑ που ζητήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά θέλει να υπάρχει συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Άλλωστε τα τελευταία δυο χρόνια με εξουσιοδότηση της προηγούμενης διοίκησης είχε επαφές με την ΠΙΝ για το θέμα αυτό. 
 

 
 
 
Η κα Ν. Πανδή αφού τόνισε την αγάπη για τον τόπο της και τον αθλητισμό χαρακτήρισε σπουδαία τη δουλειά που γίνεται για τη νεολαία, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τις ακαδημίες που είχε την ευκαιρία να της δει σε τουρνουά και είπε ότι θέλει πραγματικά να βοηθήσει.
 
Τελευταίος μίλησε ο κ. Γαλιατσάτος ο οποίος  ξεκίνησε λέγοντας ότι νοιώθει δέος για όσα έχει κάνει ο 83χρονος Όλυμπος, είναι στις προθέσεις της ΠΙΝ να βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού και όπως είπε θα έλθει το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό συμβούλιο και θα δρομολογηθούν άμεσα οι εξελίξεις έτσι ώστε να πάρει σάρκα και οστά αρχικά η αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο και στη συνέχεια ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που θα υπάρχουν ίσως η βοήθεια επεκταθεί. Μάλιστα τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν αλλαγές και στον προϋπολογισμό, αφού το έργο μπορεί να γίνει το 2018, όπως κατηγορηματικά τόνισε. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια