Πέμπτη 17.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε κλίμα έντασης με παρουσία της Aστυνομίας η Γ.Σ. του Ολύμπου

ΑΣ Όλυμπος
01 Σεπτεμβρίου 2017 / 09:26
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγινε η Γ.Σ. του Ολύμπου και οι εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ., μέσα σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης με αντεγκλήσεις, λεκτικές αντιπαραθέσεις που «ξέφυγαν» της ευπρέπειας κάποιες φορές,

με διπλή παρουσία της αστυνομίας (ήταν διακριτικά έξω από την είσοδο του γηπέδου πριν την έναρξη της ΓΣ) και επανήλθε αργά (21:30) με σκοπό μια σύλληψη, που δεν έγινε λόγω του πανδαιμόνιου που δημιουργήθηκε, με την αίθουσα της Γ.Σ. να αδειάζει και όλοι να «πέφτουν» πάνω στο περιστατικό.
Η Γ.Σ. που έγινε με όλες τις νόμιμες διαδικασίες (δικαστικό αντιπρόσωπο) ξεκίνησε με το σώμα να ψηφίζει να γίνει απολογισμός Διοικητικός, οικονομικός και αγωνιστικός έτσι ώστε να έχει το σώμα μια εικόνα της κατάστασης της ομάδας και τη δυνατότητα κάποιοι να θέσουν υποψηφιότητα και στη συνέχεια να γίνουν οι εκλογές.
Μίλησε αρχικά ο πρόεδρος της ομάδας κ. Καρδακάρης αναφερόμενος κυρίως στον δικαστικό αγώνα για το ιδιοκτησιακό που είχε ευτυχή κατάληξη για το σωματείο, για τις ενέργειες έτσι ώστε όλα να είναι νόμιμα και έτσι να λειτουργεί ο σύλλογος, για δε τον αγωνιστικό απολογισμό είπε ότι ήταν τέτοιο το βάρος που έπεσε πάνω στο θέμα του δικαστηρίου στο ΣτΕ και δαπανηρό, που εκεί έμεινε πίσω η ομάδα, αλλά υποσχέθηκε ότι υπάρχει πλάνο ανόδου για τις δυο επόμενες σεζόν. Τέλος αναφέρθηκε σε προσπάθειες του Δ.Σ. για την αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο.
Από την πλευρά του ο κ. Σφήκας κατηγόρησε τη διοίκηση για ενέργειες έξω από τη λογική, για ψέματα της διοίκησης σε κάποια θέματα, για δημιουργία μιας εταιρείας ιδιωτικής για να πάρει από το ΕΣΠΑ ο Όλυμπος κάποια εκατομμύρια (που σαν σωματείο δεν δικαιούται), διέψευσε ότι η ιστορία αυτή έχει εγκαταλειφθεί αναφέροντας ότι πριν 10 μέρες ο αντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Καρβούνης είχε επαφή και μίλησε στην Αθήνα για ενημέρωση προσωπικών στοιχείων που σημαίνει ότι είναι ψέματα ότι δεν συνεχίζεται αυτή η προσπάθεια, μίλησε για τους επενδυτές που θέλει η διοίκηση να φέρει στο σύλλογο και μάλιστα ο ένας από αυτούς συνελήφθη το πρωί της ίδιας μέρας από την ασφάλεια για κατοχή αναβολικών (θεωρώντας ότι η αναφορά γίνεται στο ίδιο πρόσωπο).    
 Πολλές οι αμφισβητήσεις, πολλές οι εντάσεις και οι ενστάσεις για τη διαδικασία, ο πρόεδρος κ. Καρδακάρης έφυγε από την αίθουσα (λόγω υποχρέωσης ανειλημμένης  όπως είπε  και τόνισε ότι δεν παραιτείται). Ο διοικητικός απολογισμός καταψηφίστηκε (καμιά θετική ψήφος) όπως και ο οικονομικός (μια θετική ψήφος και αρνητικές οι άλλες). Ένα πρωτοφανές αποτέλεσμα για σωματείο σε διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Βέβαια από την πλευρά της απερχόμενης διοίκησης υπήρξε αμφισβήτηση για την νομιμότητα του σώματος και αν ταμειακά είναι εντάξει οι παρόντες κλπ, γεγονός είναι ότι στην αίθουσα, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις, πάνω από 90% ήταν άνθρωποι της ομάδας (μέλη, παλιοί διοικητικοί σύμβουλοι, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, ανάμεσά τους πέντε πρώην πρόεδροι του Ολύμπου Χρ. Κασίμης, Σπ. Γραμμένος, Σπ. Κατέχης, Σπ. Πίκουλας, Σπ. Μπατσής) που χρόνια είναι στην ομάδα και την στήριξαν διαχρονικά. Βέβαια τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. έφυγαν μετά τις ψηφοφορίες για διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, δεν έθεσε κανείς υποψηφιότητα.
Στην εκλογική διαδικασία και στην ψηφοφορία που ακολούθησε για εκλογή Δ.Σ. και εξελεγκτικής επιτροπής, είχαν φύγει πάνω από τους μισούς παρόντες στο ξεκίνημα και αυτό γιατί ξεκίνησε 18:00 η Γ.Σ. και η ώρα είχε περάσει 21:30 για να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία στην οποία υπήρχε μια πρόταση συγκεκριμένη για υποψηφιότητες, ψήφισαν μόνο μέλη του συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό (παρούσα δικαστική αντιπρόσωπος, η κα Τσακαλίδου σαν νομικός σύμβουλος του Ολύμπου και ο κ. Ι. Γεωργούδης σαν νομικός σύμβουλος της πλευράς που διεκδίκησε και πήρε την εντολή να σχηματίσει νέο Δ.Σ.) 
Εξελέγησαν για το Δ.Σ. οι Ν. Πέτρου, Δ. Πουλημένος (πρώτοι αυτοί οι δύο σε σταυρούς), Δ. Σφήκας, Σπ. Γραμμένος, Σπ. Μπατσής, Ιπ.Πάγκαλης, Ν. Γαστεράτος, Τ. Μονόπωλης, Αγ. Βενέτης.
Για την εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν οι Κ. Στογιάννος, Βλάχος, Γισδάκη.
Χαρακτηριστικό ότι εξελέγησαν για το Δ.Σ. πέντε παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολύμπου (Πέτρου, Σφήκας, Γαστεράτος, Δ. Πουλημένος, Βενέτης) και ο κ. Στογιάνος για την εξελεγκτική επιτροπή.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια