Πέμπτη 17.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψάχνονται στην ΕΠΟ για τους Ομίλους

Γ΄ Εθνική
28 Αυγούστου 2017 / 08:10

Οι αλλαγές που έγιναν από την ΕΠΟ με τη συμμετοχή στους Ομίλους της Γ΄ Εθνικής όλων των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ,

αναγκαστικά «μεγαλώνει» την κατηγορία η οποία από τέσσερις θα έχει έξι ομίλους φέτος.  Ανάμεσα στις ομάδες θα είναι η και ΑΕ Λευκίμμης, πρωταθλήτρια της δικής μας ΕΠΣΚ.
Μένουν λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες για την έναρξη του πρωταθλήματος και τα σωματεία περιμένουν να ανακοινωθούν οι όμιλοι στους οποίους θα συμμετάσχουν στο πολύπαθο αυτό πρωτάθλημα, που έτσι όπως θα γίνει φέτος, κάθε άλλο παρά υψηλής ποιότητας θα είναι.
Φυσικά ούτε Όμιλοι, ούτε πρόγραμμα υπάρχει από την ΕΠΟ, με τη νέα διοίκηση που εξελέγη την περασμένη Παρασκευή να «τρέχει» τις διαδικασίες. Ήδη  από τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα έχουμε μπαράζ για άνοδο στην Β΄ Εθνική ανάμεσα σε Δόξα Δράμας και ΑΕ Καραϊσκάκης, οπότε η νικήτρια δεν θα παίξει στη Γ΄ Εθνική.  
Από κει και πέρα η δυνατότητα να αντικατασταθούν από τις δευτεραθλήτριες ομάδες των τοπικών ΕΠΣ όποιες πρωταθλήτριες δεν δήλωσαν συμμετοχή ίσως καλύψουν κάποιες θέσεις και οι ομάδες που δεν θα κατέβουν είναι οι Πυρσός οι Μαύροι Αετοί Μαυροχωρίου, ο Πυθαγόρας, ο Κανάρης Νενήτων και ο ΑΟ Σύρου. Άυτές οι ομάδες μπορεί να αντικατασταθούν, με τις δυο πρώτες να είναι αυτές που κατά 99% θα ήταν αντίπαλες της Λευκίμμης στον ίδιο Όμιλο.
Όμως τέσσερις ακόμα ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή, η ΑΕ Ιστιαίας (που ήταν στον όμιλο του Αστέρα Πετριτή), ο Εορδαϊκός και οι δυο επαγγελματικές ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Β΄ Εθνική Πανθρακικός και Καλλονή. 
Μετά από όλα αυτά για την ομάδα της ΑΕ Λευκίμμης ο όμιλος παραμένει μυστήριο αφού αν ανέβει η ΑΕ Καραϊσκάκης και δεδομένου ότι Πυρσός και Μαύροι Αετοί δεν καταβαίνουν, θα πρέπει να δούμε ποιες 3 ή 4 ομάδες (βάζουμε και την Ιστιαία), θα μπουν στον Όμιλο. Αλλά όπως πάντα η προχειρότητα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σήμα κατατεθέν, ελπίζουμε σύντομα να καταρτιστούν οι όμιλοι, να γίνει κλήρωση και να έχουν έναν «μπούσουλα» το πώς θα κινηθούν οι ομάδες.