Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τιμήθηκε από τον ΑΓΣΙ ο Νίκος Κρητικός

Καλαθοσφαίριση
26 Μαΐου 2017 / 20:10
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν η οικογένεια είναι μπασκετική και ο πατέρας μυεί τα παιδιά στο άθλημα, υπάρχει συνέχεια και αυτό έγινε με τον Γιώργο Κρητικό,

τον άλλοτε σπουδαίο καλαθοσφαιριστή του Κερκυραϊκού, με το πρωτοπόρο τότε τζαμ-σουτ που είχε. Οι δυο γιοί του δε θα μπορούσαν να μην ακολουθήσουν τα χνάρια του μπαμπά και για πάρα πολλά χρόνια (περισσότερα από είκοσι) ήταν αθλητές του ΚΓΣ, γράφοντας τη δική τους σελίδα στο τμήμα μπάσκετ του ιστορικού συλλόγου.
Πέρασαν τα χρόνια και αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση, όχι όμως και από το μπάσκετ, με τον Νίκο να συλλέγει για μεγάλο χρονικό διάστημα στοιχεία για τη συγγραφή  ενός βιβλίου μπάσκετ που θα έκανε αναδρομή στην ιστορία του μπάσκετ στο νησί μας. Η αλήθεια είναι ότι του πήρε 4-5 χρόνια, αλλά εδώ και δυο χρόνια κυκλοφορεί και είναι ένα εξαιρετικό ιστορικό ντοκουμέντο, που έχει απίστευτες ιστορίες, περιγραφές, φωτογραφικό υλικό από το άθλημα και την ιστορία στο νησί μας.
Το βιβλίο του Νίκου το αγκάλισαν οι φίλοι του αθλήματος και τιμήθηκε ο συγγραφέας από συλλόγους για την εξαιρετική αυτή δουλειά. Αναφορές για όλες τις ομάδες που υπήρξαν στο νησί, αλλά και για τις αντιπάλους. Αυτό βέβαια έχει ξεπεράσει τα όρια της Κέρκυρας, όπως και οι τιμητικές διακρίσεις, με τελευταία αυτή την βδομάδα, με τον Νίκο να τιμάται από τον ΑΓΣ Ιωαννίνων, μια ομάδα που αντιμετώπισε δεκάδες φορές στα παρκέ. Μια μεγάλη και ιστορική ομάδα, που είναι μόνιμα  «αντίπαλος» των κερκυραϊκών ομάδων, στα πρωταθλήματα ΕΣΚΑΒΔΕ, είτε στη Α είναι στα παιδικά ή εφηβικά πρωταθλήματα.
Σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα το μπάσκετ στα Γιάννενα, που ήταν καλεσμένος ο Νίκος, αλλά και ο πατέρας του Γιώργος Κρητικός, τιμήθηκε ο Νίκος για το βιβλίο, από τον πρόεδρο του ΑΓΣΙ , Χρήστο Γεωργίου. Ο Νίκος τον ευχαρίστησε και αναφέρθηκε στην Γιαννιώτικη ομάδα, δηλώνοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ιστορικού σωματείου του Α.Γ.Σ.Ι.  και ειδικά τον πρόεδρο και καλό φίλο Χρήστο Γεωργίου για την πολύ μεγάλη τιμή που μου έκαναν. Ένα σωματείο που όλοι μας ξέρουμε ότι αποτελεί εδώ και χρόνια την κορωνίδα του γιαννιώτικου μπάσκετ με τεράστιες επιτυχίες και συμμετοχές στις εθνικές κατηγορίες. Από την πλευρά μου σαν ελάχιστη προσφορά δώρισα ένα βιβλίο μου ώστε να υπάρχει στην βιβλιοθήκη του συλλόγου. Τους εύχομαι καλή συνέχεια και δύναμη στο κοινωνικό έργο που επιτελούν».
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια