Τετάρτη 02.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοδος στην Α΄ για τον Αυγερινό, 2-1 τον Αστέρα

Τοπικά πρωταθλήματα
10 Μαΐου 2017 / 20:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φινάλε για τα τοπικά πρωταθλήματα Τετάρτη 10/5 με τους δυο τελευταίους αγώνες μπαράζ που έγιναν στην Α1 και β κατηγορία.

Στην Α1 σε μπαράζ παραμονής, στο γήπεδο της Στρογγυλής βρέθηκαν αντίπαλες οι Μπενίτσες με την Βολίδα, σε ένα ματς ρεβάνς του περασμένου Σαββάτου, το οποίο είχε κερδίσει με 2-1 η Βολίδα. Η Βολίδα νίκησε και πάλι με 2-0, με τις Μπενίτσες να έχουν παράπονα πολλά από τη διαιτησία του Καββαδία, έμειναν από το 20΄ με δέκα παίκτες και έπαιξαν για 70΄ λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα. Βέβαια το αποτέλεσμα δεν έχει ουσιαστικά σημασία για τις ομάδες, αφού θα υποβιβαστούν και οι δύο, μόνο αν παίξει ο Αστέρας Πετριτή την επόμενη χρονιά στη Γ΄Εθνική, θα μείνει η Βολίδα, οι Μπενίτσες και τυπικά έχουν υποβιβαστεί.
Στο ματς ανόδου της Β΄ κατηγορίας ο Αυγερινός Βαλανειού αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο α΄ ημίχρονο με 1-0 από τέρμα του Σταυριανού στο 16΄, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Λέσση στο 47΄ και να πάρει τη νίκη με γκολ του Βιτουλαδίτη στο 53΄. Ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, το εκτέλεσε ο Κοσμάς, αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας Μουζακίτης. Βέβαια και με ισοπαλία ο Αυγερινός θα κέρδιζε την άνοδο αφού είχε νικήσιε με 4-0 το προηγούμενο Σάββατο και πλέον από την επόμενη αγωνιστική σεζόν θα παίζει στην Α΄ κατηγορία.