Σάββατο 20.09.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Γιάννης Τρεπεκλής, υποδέχθηκε τις κωπηλάτριες, Διαβάτη και Μουρατίδου

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Νεολαίας, Γιάννης Αρμενιάκος, καθώς και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, πρώην διακεκριμένος κωπηλάτης, Μάχος Γαβαλάς. Η νεαρή αθλήτρια συνοδευόταν από τη μητέρα της και τη συναθλήτριά της, Π. Μουρατίδου.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ι.Ν.
19 Σεπτεμβρίου 2025 / 17:48
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η νεαρή αθλήτρια συνοδευόταν από τη μητέρα της και τη συναθλήτριά της, Π. Μουρατίδου, που είναι πλήρωμα στο σκιφ στις διεθνείς αναμετρήσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ) Τις κωπηλάτριες Ελενα Διαβάτη και Μουρατίδου υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. Γιάννης Τρεπεκλής, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει κατακτήσει σειρά διεθνών διακρίσεων, φέρνοντας την Κέρκυρα και συνολικά τα Ιόνια Νησιά στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού & Νεολαίας, Γιάννης Αρμενιάκος, καθώς και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού, πρώην διακεκριμένος κωπηλάτης, Μάχος Γαβαλάς. Η νεαρή αθλήτρια συνοδευόταν από τη μητέρα της και τη συναθλήτριά της, πλήρωμα στο διπλό σκιφ, Π. Μουρατίδου.

Ο κ. Τρεπεκλής, στις δηλώσεις του, τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδέχομαι σήμερα την Έλενα, ένα παιδί που γνωρίζω από μικρή ηλικία και παρακολουθώ βήμα-βήμα την πορεία της, γεμάτη επιμονή, αφοσίωση και στήριξη από την οικογένειά της. Οι διεθνείς σας επιτυχίες – βαλκανικές, πανευρωπαϊκές, αλλά και παγκόσμιες – μας γεμίζουν υπερηφάνεια και αναδεικνύουν τη δυναμική του τόπου μας. Η νεολαία μας αξίζει να στραφεί στον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι παιδεία, είναι ανάπτυξη και συμβολή στην οικονομία. Για εμάς, που ζούμε σε μια τουριστική Περιφέρεια, οι νίκες των αθλητών μας ενισχύουν το κύρος των Ιονίων Νήσων και προβάλλουν το ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτουμε».

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε επίσης τη σημασία της σεμνότητας και της σοβαρότητας με την οποία η Έλενα και οι συναθλητές της αντιμετωπίζουν τις επιτυχίες τους, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι η πορεία της θα είναι λαμπρή, με πολλές ακόμη διακρίσεις στο μέλλον.«Συγχαρητήρια από καρδιάς και εύχομαι υγεία, δύναμη και πολλά ακόμη μετάλλια – ακόμη και Ολυμπιακά»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπως σημείωσε ο κ. Τρεπεκλής, θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες των νέων αθλητών, προάγοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός αποτελεί θεμέλιο κοινωνικής συνοχής και μοχλό εξωστρέφειας για την περιοχή.

Η Κερκυραία Έλενα Διαβάτη, κατέκτησε το τελευταίο τετράμηνο 5 μετάλλια σε 4 διεθνείς διοργανώσεις κωπηλασίας και συγκεκριμένα: 

-    Χρυσό μετάλλιο (με παράλληλη κατάρριψη παγκοσμίου ρεκόρ στην ηλιακή κατηγορία της) στο διπλό σκιφ, μαζί με τη Νεφέλη Ντάρα, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων (U19)

-    Ασημένιο μετάλλιο στο μονό σκιφ γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων (U23)

-    Χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ, μαζί με την Πασχαλίνα Μουρατίδου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων (U19)

-    Χρυσό μετάλλιο στο σκιφνεανίδων, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων&Παίδων-Κορασίδων

-    Χρυσό μετάλλιο στο τετραπλό σκιφνεανίδων, μαζί με τις Π. Μουρατίδου, Ε. Παπαρίζου και Ε. Ντάρα, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων&Παίδων-Κορασίδων.

ΦΩΤΟ@ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.