Τρίτη 15.07.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό Κέντρο: Να δοθεί άμεσα λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου

ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
15 Ιουλίου 2025 / 13:35

"Αποτελεί απαίτηση ολόκληρου του κερκυραϊκού λαού να δοθεί λύση στο πρόβλημα του Εν.Ε.Ε.Γυ.Λ και να σταματήσει η Κυβέρνηση να παίζει τον Πόντιο Πιλάτο."

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ). Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας αφουγκραζόμενο την κραυγή αγωνίας γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο (Εν.Ε.Ε.Γυ.Λ) Κέρκυρας ενώνει την φωνή του μαζί τους και στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα να βρεθεί άμεσα λύση στο κτιριακό πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια το συγκεκριμένο σχολείο.

Η ανεπάρκεια του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα το σχολείο δημιουργεί μία ασφυκτική κατάσταση με αποτέλεσμα να υπάρχουν ολόκληρα τμήματα χωρίς αίθουσα διδασκαλίας ή κατάλληλοι χώροι για να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί.

Άλλωστε οι εικόνες που είχαν κυκλοφορήσει κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε, με τους μαθητές να κάνουν μάθημα στην κουζίνα του σχολείου αφού δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος χώρος, προκαλούν οργή και αγανάκτηση.

Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η κατάσταση που ντροπιάζει κάθε υπεύθυνο θα είχε κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές, δηλαδή την Κυβέρνηση και την Δημοτική Αρχή ώστε να βρεθεί άμεσα λύση σε ένα πρόβλημα που από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερο αφού ο αριθμός των μαθητών θα αυξηθεί.

Όμως αυτοί που θα έπρεπε να ντρέπονται φαίνεται ότι έχουν άλλες προτεραιότητες και δεν έχουν χρόνο για ντροπές. Γιατί πώς αλλιώς θα μπορούσε κανείς να εκλάβει την σιωπή της Κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα παρά τις συνεχείς οχλήσεις; Η πρεμούρα της να περνάει εκπαιδευτικούς από πειθαρχικά και να επιβάλλει ποινές σε αγωνιστές καθηγητές φαίνεται δεν την αφήνουν να ασχοληθεί με ζητήματα τέτοιας «ευτελούς» αξίας.  Σε παρόμοιο μήκος κύματος ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας σιωπά και αποποιείται τις ευθύνες του.

Το αυτονόητο αίτημα να υπάρχει στην Κέρκυρα ένα ειδικό σχολείο που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των μαθητών αγνοείται επιδεικτικά την ώρα που η Κυβέρνηση δείχνει πρόθυμη να υλοποιήσει τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί την σύγχρονη σκλαβιά με την 13ώρη δουλειά. Φαίνεται ότι τα αυτιά της Κυβέρνησης είναι ανοιχτά μόνο σε συγκεκριμένες απαιτήσεις, εκείνες που συμφέρουν το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη του όταν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί απαξιώνονται χωρίς να παίρνουν μία απάντηση για ένα ζήτημα που θα έπρεπε να είχε λυθεί, αν στο επίκεντρο της πολιτικής της Κυβέρνησης έμπαιναν οι λαϊκές ανάγκες.

Φαίνεται, όμως, ότι για την Κυβέρνηση είναι αποδεκτό να αφήνει υποδομές, παιδεία, υγεία στο έλεος τους, κοινωνικές ανάγκες στο περιθώριο και ειδικά σχολεία έρμαια στην μοίρα τους, όταν ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά πακτωλούς εκατομμυρίων στην πολεμική οικονομία, αφού έτσι επιτάσσει η νέα νόρμα της Ε.Ε. και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως του ΝΑΤΟ, που προσπαθεί μάλιστα να παίξει το ρόλο του πρωτοπαλίκαρου.

Αποτελεί απαίτηση ολόκληρου του κερκυραϊκού λαού να δοθεί λύση στο πρόβλημα του Εν.Ε.Ε.Γυ.Λ και να σταματήσει η Κυβέρνηση να παίζει τον Πόντιο Πιλάτο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ