Επισκέψεις σχολείων στην Αναγνωστική Εταιρία (photos)

ΟΙ μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στους χώρους της Εταιρίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας και της Α΄Τάξης του Λυκείου Αργυράδων με τη συνοδεία καθηγητών τους, επισκέφθηκαν το τελευταίο διάστημα την Αναγνωστική Εταιρία, στο πλαίσιο του 10ου μαθητικού διαγωνισμού, αφιερωμένου στη μνήμη της Μεγάλης Ευεργέτιδας της Αναγνωστικής, «Αλίκης Παδοβά», που φέτος έχει ως θέμα:
«Συμπληρώθηκαν φέτος διακόσια χρόνια από την ίδρυση της Ιονίου Ακαδημίας, του πρώτου πανεπιστημιακού ιδρύματος στον ελληνικό χώρο. Με αφορμή αυτήν την επέτειο, σε ένα δοκίμιό σας μπορείτε να αναφερθείτε στην ίδρυση και λειτουργία (σπουδές κ.λπ.) της Ιονίου Ακαδημίας, καθώς στον ρόλο των πανεπιστημίων γενικότερα στην πνευματική, κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας αλλά και στην προσωπική καλλιέργεια των νέων».


Οι μαθητές-τριες, αφού περιηγήθηκαν στους χώρους με τις συλλογές της Εταιρίας, ξεναγήθηκαν στην επετειακή έκθεση για τα 200 χρόνια από την ίδρυση της Ιονίου Ακαδημίας που φιλοξενείται αυτήν την περίοδο στον 2ο όροφο του κτηρίου.
Επιπλέον, μαθήτριες και μαθητές της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Καστελλάνων, με τη συνοδεία των Καθηγητριών τους βρέθηκαν και αυτοί στην Αναγνωστική Εταιρία, με αφορμή ένα θεατρικό έργο που παρουσιάζουν στο σχολείο τους, με τίτλο: «Η τέχνη του Αγιογράφου» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη.


Οι μαθητές, αφού περιηγήθηκαν στους χώρους της Εταιρίας και ξεναγήθηκαν από τον έφορο βιβλιοθήκης Κώστα Λιντοβόη και τον διευθυντή της Εταιρίας, Δημήτρη Ζυμάρη, παρακολούθησαν μια παρουσίαση με τα χαρακτικά του Μάρκου Ζαβιτζιάνου, εμπνευσμένα από το έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Στη διάρκεια της παρουσίασης, αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση σχετικά με το έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη.
ΦΩΤΟ@ FB ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.