Κυριακή 27.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Φιλικές κοινότητες για την προαγωγή του μητρικού θηλασμού- Αμάλθεια» (photos)

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
23 Οκτωβρίου 2024 / 11:53

Έγινε στις 18/10 η εκδήλωση έναρξης του πιλοτικού προγράμματος παρέμβασης

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ιονίου Βουλής, η επίσημη έναρξη του πιλοτικού προγράμματος παρέμβασης: «Φιλικές Κοινότητες για την Προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού – ΑΜΑΛΘΕΙΑ».

Η υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιείται από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων Σ. Πουλημένος, ο Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κέρκυρας π. Ευάγγελος Κούτρας, η Διοικήτρια του Γ.Ν. Κέρκυρας Μ. Εγγλεζοπούλου, οι Πρόεδροι του Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Κέρκυρας, Σ. Χρυσικόπουλος και Π. Ραράκος, ο εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Χ. Γιάγκας, η Πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας  Μ. Μάνδυλα- Κουσουνή, οι Διευθύνσεις και εκπρόσωποι των Κέντρων Υγείας Κεντρικής Κέρκυρας, της 1ης ΤΟΜΥ Κέρκυρας, του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του ΟΛΚΕ  Σ. Ζερβόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Αλέγρης, ο εκπρόσωπος της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Χ. Λαβράνος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας Β. Βασιλάκης, εκπρόσωποι του Σύνδεσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Κέρκυρας, καθώς και ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Στελέχη του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού παρουσίασαν στο κοινό τους τρόπους με τους οποίους η παρέμβαση συμβάλλει στην υποστήριξη της καλής υγείας των βρεφών και των οικογενειών τους, απαλείφοντας τις κοινωνικές διακρίσεις. Μέσα από τη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας φορέων της τοπικής κοινωνίας, με συστηματική και ολοκληρωμένη οργάνωση δράσεων, το πρόγραμμα αποβλέπει στην ενίσχυση της κουλτούρας του Μητρικού Θηλασμού στη τοπική κοινωνία και στη δημιουργία χώρων φιλικών προς τη πράξη του Μητρικού Θηλασμού, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας φιλικής προς τη θηλάζουσα μητέρα.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε και από έκθεση φωτογραφίας, της Φωτογραφικής Λέσχης Κέρκυρας, με θέμα το μητρικό θηλασμό.

ΦΩΤΟ@ ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ